Met deze items kunt u de ruimte in uw appartement het best benutten

In appartementen is de indeling van de ruimtes vaak anders dan in een woning met meerdere verdiepingen. Vooral als het om de grootte van de ruimtes gaat.

Gepubliceerd: 23 november 2021

Daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips om de ruimtes in uw appartement zo optimaal mogelijk in te delen, waarbij sfeer centraal staat.

De eetkamer

Een eetbank is een goede oplossing wanneer u weinig ruimte rond de eettafel heeft. Daarnaast geeft een eetbank met rugleuning ook een luxe uitstraling aan uw eettafel. De bank kan tegen een wand worden geplaatst en aan de andere kant van de tafel de eetkamerstoelen. Vaak kunnen eetbanken ook op maat worden gemaakt. Zo past de bank altijd perfect in uw eetkamer.

Ook barstoelen zijn ruimtebesparend. Deze items vragen weinig ruimte en zorgen daarnaast ook nog eens voor een informele stemming. Voor elk soort interieur is er wel een barkruk te verkrijgen. Hierbij kunt u denken aan design barstoelen, stoere industriële barstoelen, landelijke barstoelen of barstoelen met een klassieke uitstraling.

De woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar multifunctionele meubels goed tot hun recht kunnen komen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een slaapbank. Wanneer u niet genoeg ruimte in uw appartement heeft voor gasten die willen blijven slapen is een slaapbank erg praktisch. Vaak ziet u niet eens dat het een slaapbank is waardoor de bank ook mooi past binnen uw interieur.

Daarnaast is een poef met opbergruimte ook erg multifunctioneel. Een poef zorgt voor een fraaie uitstraling en biedt ook nog eens een extra zitplek.

Transparante meubels en accessoires dragen bij aan een ruimtelijk interieur. Hoe meer u kunt zien, hoe groter de ruimte lijkt. Hierbij kunt u denken aan grote doorzichtige vazen of een salontafel met een glazen blad. Dit zal uw appartement een chique en stijlvolle uitstraling geven. Ook spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw ruimte groter lijkt.

De slaapkamer

Om uw slaapkamer optimaal te benutten kunt u het beste gebruik maken van smalle hoge kledingkasten. Zo wordt niet meteen de hele muur over de breedte in beslag genomen maar houdt u wel genoeg ruimte over om uw kleding en andere items op te bergen.

Zwevende elementen zijn ook bijzonder geschikt voor uw slaapkamer. Zwevende planken of kubussen maken de kamer ruimtelijker en functioneler. Zo kunt u een zwevende plank of kubus inzetten als nachtkastje maar ook als decoratie om schilderijen of andere accessoires op te plaatsen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.