Gerelateerde suggesties:

3 handige tips bij het kopen van een stofzuiger

18 oktober 2017
Stofzuigen. We hebben er misschien niet altijd evenveel zin in maar het moet toch gebeuren!
LEES VERDER

Een snelle bezem door het huis lijkt vaak veel te verhelpen, maar in werkelijkheid is dat helaas anders. Stofzuigen dus! Er zit niet anders op. Maar om deze schoonmaaktaak net iets minder onaangenaam te maken, hebben we hier een paar handige tips bij het kopen van een stofzuiger. Maar wat voor stofzuigers zijn er nu eigenlijk allemaal?

De ‘sledestofzuiger’

Dit is eigenlijk de standaard stofzuiger die je in vrijwel ieder huis wel eentje in de kast tegenkomt. Je hebt ze met en zonder stofzak en zijn over het algemeen niet geschikt om iets anders dan stof te zuigen.

De ‘ketelstofzuiger’

Deze stofzuiger kom je vaak tegen bij grotere bedrijven, in schoonmaakteams, horeca aangelegenheden en ziekenhuizen. Hij heeft namelijk meer ruimte in de stofopslag dan de standaard stofzuiger, en daarbij is hij net wat gemakkelijker in gebruik, gezien de ketel (en daardoor ook de aansluiting) rechtop staan en dus makkelijker slepen.

De ‘steelstofzuiger’

De steelstofzuiger is iets moderner en heeft letterlijk ook enkel een steel. Geen ingewikkelde snoeren meeslepen door het hele huis!

De ‘kruimeldief’

De kruimeldief kennen we natuurlijk allemaal. Een kleine, draadloze handzuiger waarmee je snel even de kleinere oppervlakjes schoon kan zuigen.

De ‘multizuiger’

De multizuiger is te vergelijken met de ketelstofzuiger, alleen kun je hier dus ook grover vuil en nat mee droog zuigen. Je ziet deze stofzuigers vaak wanneer er flink in huis gewerkt wordt.

De ‘robotstofzuiger’

Dit nieuwe technische snufje heeft nog wat kinderziektes, maar het idee zorgt voor veel gebruiksgemak. Je zet gewoon de robot aan terwijl jij op je gemakje de krant leest.
Er is dus genoeg te kiezen! Maar hoe kies je nou een stofzuiger die bij jouw huishouden past?

Tip 1: Kijk naar de kosten

Kies je bijvoorbeeld voor een stofzuiger met, of zonder zak? Een stofzuiger zonder zak kost wat meer (tenzij je het natuurlijk gaat voor een stofzuiger aanbieding), maar voor eentje met zak blijf je nieuwe stofzuigerzakken kopen! Ga je voor een multizuiger, maar heb je eigenlijk alleen maar huishoudelijk vuil, dan is deze aankoop de extra kosten misschien niet waard.

Tip 2: Gebruiksgemak

Vind je stofzuigen nu hartstikke leuk om te doen en doe je er liever wat langer over, koop dan vooral geen draadloze stofzuiger. Maar voor iedereen die liever snel klaar is met deze huishoudelijke klus, zijn er een paar dingetjes die je in de gaten moet houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gewicht, de grootte, de wendbaarheid en natuurlijk de snoer? Een lichtgewicht stofzuiger zonder snoer zal waarschijnlijk wat gemakkelijker in gebruik zijn dan een ketelstofzuiger met snoer.

Tip 3: Vermogen

Als er iets vervelend kan zijn is het wel een stofzuiger die zijn werk niet doet. Onderzoek dus goed of jouw aankoop goede zuigprestaties heeft. Vaak hangt dit af van het mondstuk en de samenhang van de onderdelen van de stofzuiger. Laat je ook vooral even informeren in de winkel voordat je een beslissing neemt!

Heb jij hulpzame ervaringen of goede tips voor de aankoop van een stofzuiger? Deel ze dan vooral!

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!