Een nieuwe stofzuiger nodig? 7 tips

7 tips voor de aankoop van jouw nieuwe stofzuiger

Gepubliceerd: 18 december 2016

Een stofzuiger hebben is enorm handig. Het kopen daarvan lijkt relatief eenvoudig, ze doen immers allemaal hetzelfde werk? Toch komt hier meer bij kijken dan jij denkt. Een stofzuiger kopen die bij jouw woonsituatie past kan gelukkig toch snel door deze handige tips.

Een stofzuiger met of zonder zak?

De meeste stofzuigers werken nog met een zak. Toch zijn er ook stofzuigers die een reservoir hebben. Dit kan veel geld schelen, want je hoeft immers geen zakken meer te kopen. Het is wel belangrijk om te weten dat deze exemplaren vaak wat meer herrie maken.

Lengte van het snoer

Kijk van tevoren goed naar de grootte van de ruimtes die jij moet stofzuigen. Het snoer moet namelijk lang genoeg zijn om overal bij te kunnen.

De buis van de stofzuiger

Jouw lengte speelt in een rol bij het kiezen van een stofzuiger. Een te kleine buis zorgt er bijvoorbeeld voor dat je steeds moet bukken tijdens het stofzuigen. Je kunt kiezen uit een telescopische buis, verstelbaar in hoogte, of een tweedelige zuigbuis die een vaste lengte heeft.

Zuigkracht

Let goed op de zuigkracht van de stofzuiger. Als deze erg laag is, kan het zo zijn dat deze niet zo goed werkt. Vooral als je huisdieren hebt, is het van groot belang om hier goed naar te kijken en advies over in te winnen.

Gewicht

Als je een woning hebt met meerdere etages, is het erg fijn om een lichtere stofzuiger te hebben. Dat scheelt heel wat tilwerk en maakt het eenvoudiger om de stofzuiger naar boven of beneden te brengen.

Luchtfilters

Als je last heb van gevoelige luchtwegen of allergisch bent voor stof is het slim om goed te kijken naar de luchtfilters. Het HEPA-filter of het S-klassefilter zijn aan te raden als je hier last van hebt.

Reviews lezen

Om een beter beeld te krijgen van de stofzuiger, kun je online reviews lezen. Zo hoef je niet naar de winkel, maar weet je wel wat je koopt.

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.