..........
shadow_fix

Parket in je appartement

Parket is een verzamelnaam geworden voor houten vloeren die opgebouwd zijn uit stroken hout die smaller zijn dan 18 centimeter, bijvoorbeeld lamelparket, tapisparket, massief of mozaïek.

Het heeft de authentieke eigenschappen van een houten vloer én de variatiemogelijkheid van een laminaatvloer: parket. Hiermee heb je dus het beste van twee werelden! Voorzie je parketvloer van een persoonlijke tintje met de verschillende soorten hout, kleuren, structuur en legpatroon. We maken onderscheid in twee soorten: traditioneel en industrieel parket. Daarnaast zijn er samengestelde vloeren, die zich goed laten combineren met kokos, bamboe en kurk.

Traditioneel parket

Traditioneel parket (voorgefabriceerd) is massief en duurzaam, en wordt pas ná het leggen geschuurd en afgewerkt. Het leggen moet in principe door een vakman worden gedaan. Industrieel parket (ook wel systeemparket genoemd) wordt kant-en-klaar geleverd en hoeft na het leggen niet meer te worden behandeld. Dit type parket is doorgaans goed zelf te leggen. Samengestelde vloeren hebben een standaard onderlaag en een toplaag in een houtsoort naar keuze.

Industrieel parket

Sterk in opkomst is het parket dat eigenlijk kant-en-klaar geleverd kan worden, ook wel systeemparket genoemd. Dit type parket is goed zelf te leggen (klikken) en al in de fabriek afgewerkt, zodat het na het leggen direct gebruiksklaar is.

Parket in je appartement

Maar mag je een parketvloer hebben in je appartement? Dat kan zeker, als je maar rekening houdt met geluidsoverlast. Maak altijd gebruik van een tussenvloer om het geluid te dempen. De meeste tussenvloeren dempen het loop- of contactgeluid van parket in appartementen met 10 decibel. Er zijn er ook die 12 dB dempen. Wil je meer informatie over de juiste parketvloer in jouw appartement? Ga naar Fredparket.nl.

 

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam