Uit de zon, uit de wind

Op windvlagen zit niemand te wachten, maar zo’n lekker briesje... Slimme windwering op het balkon houdt de wind onder controle en voorkomt dat het in de zomermaanden te heet wordt.

Gepubliceerd: 08 mei 2018

Er zijn tegenwoordig aardig wat systemen op de markt om de wind van het balkon te weren. Deze variëren van eenvoudige windschermen tot slim bedachte balkonbeglazing waarbij de wind geen kans heeft en het appartement een zitruimte rijker is. Wij zetten graag wat mogelijkheden voor u op een rijtje. Voor een frisse opgeruimde uitstraling van het appartementencomplex is het wel zo handig collectief te kiezen voor dezelfde oplossing.

Windscherm van doek

In lang vervlogen tijden kon je als eigenaar van een appartement met balkon nog wel eens flink staan stoeien met een enorm stuk doek of zeil dat je dan tussen de spijlen van de railing probeerde te vlechten. Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel fraaiere en eenvoudigere manieren om de wind tegen te houden; de verticale en horizontale windschermen. De cassette waarin de horizontale en verticale windschermen zijn opgerold, wordt eenvoudig aan de wand gemonteerd. Waait het, of wilt u gewoon wat extra privacy, dan trekt u het windscherm eenvoudig uit de cassette en bevestigt het scherm aan een vooraf bepaald punt. Deze schermen zijn in diverse hoogtes en kleuren verkrijgbaar. Het doek is sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen en vuilafstotend. Een prima en eenvou- dige oplossing om het balkon windvrij te maken.

Windvaste screens

Screens zijn vooral bekend als zonwering, maar kunnen ook prima toegepast wor- den als windwering. Danzij innovatieve ritsoplossingen aan de zijgeleiders gaan de screens niet klapperen en krijgt de wind er geen vat op. Hierdoor zijn screens op balkons ook goed te gebruiken als windwering.

Windscherm van glas

Mocht de VvE het plan hebben het hekwerk rondom de balkons te laten vervangen, dan is een uitschuifbaar glazen windscherm een fraaie optie. Deze windschermen bestaan uit twee glazen delen:

1. de vaste onderrand, deze is zo hoog als wettelijk is voorgeschreven in de veiligheidsvoorschriften voor balkon- afrasteringen
2. de glazen frames die - wanneer ze niet omhoog geschoven zijn - gelijk lopen met de vaste onderrand. Door dit deel omhoog te schuiven ontstaat er een hoger scherm dat nog meer wind tegen houdt, en tegelijk veel licht doorlaat.
Overigens kunnen deze uitschuifbare windschermen ook eenvoudig tegen de bestaande ballustrade gemonteerd worden.

Terrasbeglazing

Wist u dat u met behulp van terrasbe- glazing niet alleen de wind tegenhoudt, maar dat het een heerlijke extra ‘tuinka- mer’ oplevert? Met name bij complexen waar alle balkons recht boven elkaar zitten is deze optie bovendien relatief eenvoudig te realiseren. Er is immers al een ‘plafond’, waardoor alleen de glazen wanden nog maar aangebracht hoeven te worden. Mocht u nou ‘bang’ zijn in een soort van glazen kooi te moeten leven, dan kunnen wij u geruststellen. Door te kiezen voor een wand waarbij het glas kan schuiven, kunt u wanneer u maar wilt genieten van een fris briesje. Er zijn zelfs systemen waarbij de glazen wand volledig weg te schuiven is.

Welk glas

Voor de terrasbeglazing geldt dat er di- verse soorten glas zijn, variërend van het soort dat eigenlijk alleen maar bedoeld is om de wind tegen te houden, zonder het uitzicht te hinderen, tot isolerend glas weermee geluid, wind en kou tegengehouden wordt. Wanneer u van het balkon een tuinkamer wilt creëren, is die laatste variant aan te raden.

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.