Voordelen van shutters in je woning

We zien het steeds vaker dat men als raambekleding kiest voor shutters in plaats van voor gordijnen of lamellen.

Gepubliceerd: 03 januari 2018

Dat is niet heel vreemd: shutters hebben een luxe uitstraling en beschikken over de nodige voordelen in je woning. Hoewel iedereen een eigen smaak en eigen stijl heeft is het zeker aan te raden om eens te kijken naar wat shutters kunnen betekenen in jouw woning! De shutters van INHUIS Plaza zijn bijvoorbeeld trendy en tijdloos tegelijk en passen in ieder interieur. Lees hieronder meer over de voordelen van shutters in je woning.

Duurzame toevoeging

Het grootste voordeel van shutters is dat ze een duurzame toevoeging aan je interieur zijn. Ze verhogen niet alleen de waarde van je woning maar brengen ook nog eens een andere leuke eigenschap met zich mee. Met shutters kun je namelijk het warmteverlies van je woning inperken. Dat wil zeggen dat je warmte binnen je woning kunt houden met deze klassieke raamdecoratie. Je kunt shutters namelijk helemaal dicht zetten waardoor warmte niet via het raam naar buiten kan. Het maakt namelijk niet heel veel uit of je wel of geen dubbel glas hebt; warmte kan altijd ontsnappen. Met behulp van shutters hoef je je huis niet continu op te warmen, maar blijft de ruimte lekker warm omdat de warmte binnen blijft.

Verschillende soorten shutters

Een ander groot voordeel van shutters is dat je ze op vrijwel ieder raam kunt plaatsen. Het maakt niet uit wat voor ramen je hebt; of ze nu rond zijn, hoog zijn, breed zijn of een andere speciale vorm hebben. Shutters zijn toe te passen op iedere vorm! Ook kun je shutters gebruiken voor dakramen of dakkapellen zodat je er in iedere ruimte in je woning gebruik van kunt maken. Wanneer je eenmaal bezig bent met het vervangen van je huidige raamdecoratie met shutters kun je net zo goed de rest ook even vervangen. Je zult zien dat je direct kunt profiteren van de voordelen van shutters!

Eenvoudig schoon te houden

Wanneer je gordijnen of andere stoffen raamdecoraties hebt gehad weet je hoe lastig het soms kan zijn om deze items schoon te houden. Stof en huismijt gaat snel in dergelijke stoffen zitten en in veel gevallen krijg je het er niet 1, 2, 3 uit. Voor mensen met bijvoorbeeld een allergie is dit erg onhandig. Bij shutters heb je hier geen last van; shutters zijn namelijk binnen een paar seconden schoon te maken. Stof veeg je er zo met een doekje vanaf en hardnekkig vuil kun je er tevens gemakkelijk af krijgen. Daarnaast zorgen shutters zelf niet voor stof, zoals gordijnen bijvoorbeeld wel kunnen doen.

Meer dan alleen raamdecoratie

Shutters hebben naast een functie als raamdecoratie nog een handige functie. Ze zijn namelijk ideaal wanneer je het fijn vindt om een beetje privacy in huis te hebben. De shutters zijn binnen één handeling dicht te krijgen of half dicht te krijgen waardoor je zelf kunt bepalen in welke stand je de shutters wanneer zet. Dit is vooral handig bij de ramen aan de straatkant, zodat je in de avond shutters gemakkelijk dicht kunt doen wanneer je dat wilt. Er zijn zelfs shutters met een zogeheten tussenverbinding waarmee je de helft wel dicht kunt doen en de andere helft niet. Zo heb je nog enigszins daglichtinval in je woning.

Hele vriendelijke toevoeging

Wat betreft veiligheid zijn shutters ook de perfecte aanvulling op je interieur. Shutters zijn namelijk extreem (kind)vriendelijk. Er zitten geen lange touwtjes aan waar aan getrokken kan worden of waar over gestruikeld kan worden. Dit is niet alleen handig maar ook nog eens mooi voor de afwerking! Je ziet nergens een touwtje of een ander systeem hangen. Ook zijn de shutters eenvoudig te bedienen. Je hebt eigenlijk geen handleiding nodig om ze te gebruiken, waardoor iedereen in het gezin de lamellen direct kan gaan gebruiken. Geen gedoe met het inschakelen van de shutters, wat wel zo fijn is.

Meerdere functies

Tot slot kun je shutters voor meerdere doeleinden gebruiken. Dat is een hele fijne eigenschap want dit duurzame product mag eigenlijk niet ontbreken in jouw interieur. Wil je net even wat anders met de shutters? Gebruik ze dan om een kamer in tweeën te delen of hang ze als ‘deur’ voor een open kast. Op die manier krijgt je ruimte net een wat andere look en kun je optimaal gebruik maken van een duurzaam product. Dit maakt het investeren in shutters het meer dan waard. Check de website van INHUIS Plaza voor meer informatie over (het toepassen van) shutters.

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.