Woondeal moet de krappe huizenmarkt in de zuidelijke Randstad oplossen

De krappe huizenmarkt in het zuiden van de Randstad is verleden tijd met de nieuwe Woondeal. 

Gepubliceerd: 08 juni 2019

In de omgeving Rotterdam, Den Haag en de gemeenten Leiden en Dordrecht worden er tussen 2018 en 2025 meer dan 100.000 woningen bij gebouwd. Dit wordt mogelijk gemaakt door de woondeal die gesloten is tussen het Rijk, de provincie en de gemeenten in de zuidelijke Randstad.

Het grote aantal woningen zal vooral in de steden Rotterdam en Den Haag worden gebouwd. Het Rijk help de provincie een handje door een aantal wetten te laten vervallen. Hierdoor wordt het bouwprocess versneld.

Ook wordt het malafide gedrag van particuliere verhuurders aangepakt. Zo willen ze te hoge huren tegengaan en ook willen ze kijken of een zelfbewoningsplicht kan worden waar gemaakt.

Er wordt ook onderzoek gedaan naar het vergroten van de VvE’s. Kleinere VvE’s hebben vaak niet genoeg geld om al het onderhoud uit te voeren of om de woningen te verduurzamen. Door het koppelen van VvE’s wordt het budget groter waardoor de kwaliteit van de particuliere woningvoorraad wordt verbeterd.

Wil je weten wat er allemaal in de woondeal staat? Klik dan even hier.

Bron: Dagblad010

Foto: Rijksoverheid

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.