..........
shadow_fix

Hoe verhuur ik mijn appartement?

Bent u de eigenaar van een appartement of vakantiehuis in het binnen- of buitenland? Dan zult u hier natuurlijk geregeld te vinden zijn, maar er zijn ook tijden in het jaar dat u hier niet aanwezig bent.

In deze tijd kunt u een extra zakcentje verdienen door de woning te verhuren. Echter zijn hier enorm veel mensen niet in thuis en weten zij niet precies welke stappen er doorlopen moeten worden voor er een huurder in uw woning kan trekken. Wij zullen de belangrijkste punten voor u benoemen, zodat u een globaal overzicht heeft van het verhuren van uw appartement of vakantiehuis.

Kostenplaatje van het verhuur

De kosten van de huur van het appartement of vakantiehuis moeten natuurlijk gerelateerd zijn aan de kosten die een verhuur met zich meebrengt. Hierin moet u een aantal zaken meenemen, zoals: de hypothecaire kosten, gas/water/licht en onderhoudskosten. Veel woningverhuurders bieden ook nog een schoonmaakservice aan voor een meerprijs per dag of de periode dat er verhuurt wordt. 

Om een duidelijk doch realistisch beeld te krijgen van de verhuurprijs is het verstandig om eens op verschillende verhuursites uw woning te vergelijken met enigszins hetzelfde type woning. Zo weet u wat er wordt aangeboden en tegen welke prijs. Ook kunt u hierin de aangebonden services door andere personen meenemen om een zo compleet mogelijk plaatje aan te bieden.

Betrouwbaarheid van huurders

Bent u van plan om uw appartement of vakantiehuis te verhuren via een website waar u uzelf op kunt aanmelden? Dan raden wij u aan om altijd eerst persoonlijk contact met een eventuele huurder te hebben, zodat u elkaar kent. Wanneer er geen fysiek contact is geweest weet u ook nooit met wie u te maken heeft.
Houd er ook rekening mee dat er in bepaalde regionen of landen voorwaarden aan het eventueel verhuur via een site als AirBnb kleven. In Amsterdam mogen woningen/appartementen bijvoorbeeld maar maximaal 60 dagen per jaar via dit platform worden gehuurd. Dit heeft te maken met de overlast die in de stad te merken is van dit verschijnsel.

Nog geen idee?

Heeft u een appartement in bijvoorbeeld Toscane en geen tijd om deze te verhuren? Bekijk dan de website van To Toscane en meld u aan om ook deel uit te maken van het aanbod. Wanneer uw appartement of vakantiehuis op een goede manier wordt aangeboden zal het snel positieve gevoelens opwekken bij potentiële huurders.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam