Waar moet ik rekening mee houden als ik mijn woning aan expats wil verhuren?

Het gaat goed met de Nederlandse economie en dat merk je! We gaan weer vaker uiteten, het vinden van een baan wordt makkelijker en ook buitenlanders komen graag naar Nederland om te werken.

Gepubliceerd: 26 april 2017

Behalve onze aangetrokken economie zijn er nog meer redenen waarom expats graag naar Nederland komen. We spreken goed Engels, expats kunnen voordelige belastingregelingen treffen en Nederland staat bekend als een tolerant en fijn land. Niet gek dat er naar schatting zo’n 200.000 expats in Nederland wonen, waarvan het grootste deel in Amsterdam zit.

Een ideale groep

En nou net met die informatie kan je wat als woningeigenaar! Heb jij een woning die je graag wil verhuren? Dan zijn expats een ideale groep om dit bij te doen. Deze groep staat erom bekend dat ze trouw en op tijd hun huur betalen, ze gaan zorgvuldig met de woning om, geven weinig overlast bij buren en bewonen het huis relatief kort. Vooral met die laatste eigenschap zijn veel woningeigenaren blij, niet iedereen is op zoek naar huurders die een lange tijd blijven hangen. Je woning verhuren wordt zo wel heel aantrekkelijk.

Wat willen expats?

Kortom: een doelgroep die kansen biedt. Maar hoe spreek je deze doelgroep aan en waar moet ik rekening mee houden? Expats zijn over het algemeen altijd op zoek naar een gemeubileerde en gestoffeerde woning. Dat wil zeggen: zowel het interieur als de gordijnen zijn aanwezig en ze hoeven zelf niks meer aan de inrichting te doen. Niet alleen is dit fijn omdat ze dan niet hun hele inboedel hoeven in te vliegen, ook is het fijn omdat ze niet altijd even lang in een woning blijven wonen.

Dat stapje extra

Naast een basisinrichting van de woonkamer, slaapkamer en keuken, vinden veel expats het fijn als er nét dat stapje extra gezet is. Denk bijvoorbeeld aan een goedgevulde schoonmaakkast, een opgemaakt bed, een extra set schone bedlinnen, luxe handdoeken die liggen te wachten in de badkamer en een goed koffiezetapparaat. Zo hebben expats het gevoel in een hotelkamer binnen te komen en dat is fijn wanneer je net in een nieuw land bent.

Zou jij het doen?

Je woning verhuren aan expats is een stuk minder ingewikkeld dan veel mensen denken. Is het wat voor jou?

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.