Tips om uw appartement sneller te verkopen

Wilt u uw appartement verkopen? Dan wilt u uiteraard dat de koopovereenkomst zo snel mogelijk getekend wordt. In dit artikel geven we u enkele tips voor een voorspoedige verkoop van uw appartement.

Gepubliceerd: 05 november 2018

Met onze adviezen heeft u uw appartement in een mum van tijd verkocht, uiteraard voor een goede prijs.

Bepaal de juiste prijs

Als u uw appartement voor een te hoge prijs op de markt zet, is de kans kleiner dat uw woning verkocht wordt. Zet u uw appartement voor een te lage prijs op de markt, dan houdt u minder geld over aan de verkoop. Ook dit wilt u uiteraard voorkomen.

Daarom is het erg belangrijk om de juiste prijs voor uw appartement te bepalen. Dit doet u ten eerste door een of meerdere makelaars te vragen wat uw woning ongeveer waard is. Op basis van de waarde van uw huis, bepaalt u de verkoopprijs. Houd er hierbij rekening mee dat mensen nog gaan onderhandelen op uw huis, soms met zeer lage biedingen. Houd daarom een marge aan bij het bepalen van de verkoopprijs. En vraag uzelf af: hoeveel zou uzelf voor uw huis betalen?

Zorg voor een sfeervolle inrichting

Uw huis moet er geweldig uit zien. Als een potentiële koper door uw woning wandelt, moet hij of zij enthousiast worden en het huis graag willen kopen. Dit gaat gemakkelijker met een sfeervolle inrichting. Ruim uw huis goed op, zet alleen mooie meubels neer en geef uw interieur nog meer sfeer door diverse woonaccessoires neer te zetten. En voelt uw huis nog wat kaal aan? Koop dan mooie wanddecoratie, zoals stickers op de muur.

Laat professionele foto’s maken

Het is erg belangrijk om mooie en professionele foto’s te laten maken van uw huis. Zelfs als uw huis geweldig ingericht is, goed onderhouden is en er simpelweg prachtig uit ziet, kan de woning lelijk ogen op de verkeerde foto’s. Het inhuren van een professionele fotograaf kan wat prijzig zijn, maar is absoluut een must voor een snelle verkoop.

Zoek een goede makelaar

Uw makelaar moet uw huis goed kunnen verkopen. Een makelaar die totaal ongeïnteresseerd of niet enthousiast overkomt, zal u minder snel van uw appartement af helpen. Zoek een goede makelaar met de skills om uw huis écht goed te presenteren aan potentiële kopers en uw appartement wordt beduidend sneller verkocht.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.