Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Wat zijn de voordelen van een verkoopmakelaar?

18 september 2018
Na alle mogelijkheden in overweging te hebben genomen is de knoop eindelijk doorgehakt: het is tijd om je huis te verkopen.
LEES VERDER

Maar een huis verkopen is minder makkelijk dan je misschien wel denkt. Het brengt namelijk veel meer met zich mee dan het maken van een mooie advertentie, of een te koop bord in de tuin te plaatsen. Er wordt dan in veel gevallen ook een verkoopmakelaar ingeschakeld om de huizeneigenaars bij dit proces te ondersteunen. Maar wat zijn nu de voordelen van een verkoopmakelaar, en waarom zou je een verkoopmakelaar in moeten schakelen?

1. Een makelaar kent de markt

Iedere makelaar kent de lokale markt op zijn duimpje. De makelaar Tiel weet bijvoorbeeld precies hoe de markt er daar voor staat, welke woningen geliefd zijn en welke stappen er ondernomen moeten worden om de woning naar de wensen van de markt aan te passen.

2. Een makelaar weet de juiste verkoopprijs

Deze kennis van de markt zorgt ervoor dat jouw makelaar je de perfecte verkoopprijs kan geven. Iets wat natuurlijk een stuk lastiger is wanneer je dit zelf in moet schatten - dat stukje emotionele waarde dat de woning voor jou heeft is natuurlijk in geen geld uit te drukken. De makelaar zorgt ervoor dat de vraagprijs bij de huidige markt, en het budget van de mogelijke kopers past.

3. Een makelaar brengt jouw woning perfect op de markt

Het promoten van een woning is minder makkelijk dan je denkt. Nu kan het delen van een Facebook advertentie binnen je netwerk natuurlijk wel wat resultaten opleveren, maar echte verkopen zijn minder makkelijk te behalen. Een makelaar weet precies hoe hij dit aan moet pakken. Zo zal een makelaar voor de juiste promotietechnieken zorgen en bijvoorbeeld flyers laten drukken om de te koop staande woning onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

4. Vraagprijs verhogen

Naast het inschatten van de juiste vraagprijs, kan de makelaar je ook precies vertellen welke klussen er te klaren zijn om deze vraagprijs wat te verhogen. Het zou zomaar enorm slim kunnen zijn om wat geld te investeren in een dakkapel, omdat de woning vervolgens voor een hoger bedrag verkocht kan worden.

5. Belangrijke informatie met betrekking tot de woning

Daarnaast heeft de makelaar toegang tot alle belangrijke informatie met betrekking tot je woning zoals het bouwjaar, het energiekeurmerk en andere nuttige informatie. Deze informatie is belangrijk voor de uiteindelijke verkoop.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

ZOEKSUGGESTIES