Uw woonruimte optimaal benutten, zo gaat u te werk!

Als u in een appartement woont, weet u als geen ander dat compact wonen de norm is.

Gepubliceerd: 21 juni 2022

Tenzij u een enorm penthouse hebt gekocht welke uitkijkt over de Amsterdamse grachten, zal u het moeten doen met wat minder ruimte dan een reguliere eengezinswoning. Maar hoe kunt u die ruimte optimaal gebruiken zodat al uw eigendommen een plekje krijgen en het niet voelt als een opgekropt hok? We geven graag wat tips zodat u uw ruimte optimaal kunt gebruiken en met veel woonplezier in uw appartement kunt verblijven.

Benut de bergruimtes

Bijna elk appartement beschikt wel over een of meerdere berghokken of -kamers. Misschien heeft u er een op de begane grond of eentje in huis. Probeer deze zo slim mogelijk in te delen, zodat de ruimte optimaal benut wordt. Werk hierbij bijvoorbeeld ook de hoogte in, waar u vooral spullen kunt stallen die u niet vaak gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan kerstverlichting, koffers of strandhanddoeken. Koop wat planken en balken van hout en maak een eigen stellingkast op maat. Deze kunt u eventueel nog een likje verf geven, zodat de berging er wel nog stijlvol uit komt te zien. Daarnaast is het ook handig om je spullen goed en netjes op te bergen, want dan past er veel meer op een plank.

Omarm het minimalisme

Waarom zou u meer spullen kopen dan u nodig heeft? We zijn tegenwoordig gewend om spullen te kopen als hobby, terwijl we deze helemaal niet nodig hebben. Zeker als u in een kleinere ruimte woont en niet eens plek hebt voor alle extra meubelen, is het een goed idee om eens kritisch naar al uw eigendommen te kijken. Selecteer de items die u een fijn gevoel geven en probeer de overige dingen weg te doen. Dit geldt natuurlijk niet voor meubilair met een praktisch doel, zoals een wasmachine of een keukentafel. Probeer alle extra’s te elimineren en omarm het minimalisme!

Kies natuurlijke vormen en kleuren

Tot slot geven we graag wat stylingtips om ervoor te zorgen dat uw woning er optisch zo groot mogelijk uitziet. Als u denkt aan grote, statige en vooral hoekige meubels, aan wat voor ruimte denkt u dan? Waarschijnlijk komen dit type meubelen vooral voor in grote huizen met ontzettend veel ruimte. U kunt in dit geval beter voor natuurlijke vormen kiezen wat betreft meubilair. Denk aan afgeronde hoeken, ronde tafels en ovaalvormige objecten. Hiermee wordt een ruimte niet scherp afgesneden door bijvoorbeeld een hoekige tafel, maar oogt het een stuk luchtiger. Dit zorgt er direct voor dat de ruimte groter oogt en minder in beslag wordt genomen. Probeer ook niet te veel kleuren door elkaar te mixen in het interieur, maar houd het vooral bij natuurlijke tinten. Dit behoudt de rust en het overzicht.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.