Multifunctionele parkeergarage Rotterdam

De nieuwbouw van GAMMA P+R Noorderhelling in Rotterdam, onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling Stadionpark/Feyenoord City, is een feit! Triflex heeft hier ook een bijdrage aan geleverd.

Geplaatst door: Triflex BV

De nieuwbouw van GAMMA P+R Noorderhelling in Rotterdam, onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling Stadionpark/Feyenoord City, is een feit! De multifunctionele parkeergarage zet op verschillende manieren in op toekomstbestendigheid en veiligheid. Triflex heeft hier in samenwerking met Gemeente Rotterdam ook een waardevolle bijdrage aan geleverd.

 De parkeergarage bevat niet alleen 500 parkeerplaatsen en 18 laadpalen, maar ook een compleet nieuwe GAMMA. De parkeergarage is ontworpen door Wim de Bruijn en zorgt ervoor dat bezoekers veilig en overzichtelijk hun auto kwijt kunnen. Daarnaast is vanaf hier het centrum, met behulp van openbaar vervoer, makkelijk en snel te bereiken. En niet geheel onbelangrijk voor de voetbalfans: de parkeergarage is aangrenzend bij het Feyenoord Stadion, De Kuip.

Triflex draagt bij
Duurzaam, waterdicht, esthetisch en veilig: allemaal factoren die een belangrijke rol speelde bij de bouw van deze parkeergarage. Het was dan ook van groot belang om een vloersysteem te kiezen die de veiligheid, esthetiek, waterdichtheid en levensduur goed konden waarborgen.

 De parkeergarage moest beschermd worden tegen water en tegen hoge mechanische belasting (tijdens een wedstrijd van Feyenoord). Vanwege de multifunctionaliteit van het pand, was het een harde eis dat de garage waterdicht moest zijn. Daarnaast krijgt de parkeergarage te maken met externe factoren, zoals weersinvloeden. De vloerafwerking moet dus bestand zijn tegen een hoge mate van thermische belasting, water en mechanische belasting, met als doel de onderliggende constructie en ruimte te beschermen. Daarom is het Triflex ProPark toegepast in twee verschillende varianten: een voor de horizontale parkeervloeren en een voor de hellingbanen. Triflex ProPark is een scheur overbruggend systeem, het is waterdicht, slijtvast en gewapend met membraan.

 Verder was de uitstraling ook van groot belang. Dit is gewaarborgd door de parkeervakken een contrasterende kleur te geven ten opzichte van de rijbanen, zodat er rust en overzicht is voor de gebruikers van de parkeergarage. Verder is de bewegwijzering duidelijk en is de verlichting aan de buitenzijde van het pand niet alleen veilig, maar ook waardevol op het vlak van esthetiek. Zo kunnen bijvoorbeeld de kleuren van de verlichting aangepast worden als er een wedstrijd in de Kuip bezig is. 

Resultaat
Het resultaat mag er wezen: de ambities waren om de P+R veilig, functioneel en esthetisch aangenaam te maken en dit is geslaagd! Ook is de samenwerking tussen de gemeente Rotterdame en Triflex goed verlopen.

 “Voor meerdere parkeerlocaties zijn we overgegaan naar de systemen van Triflex, omdat we overtuigd zijn van de impact op onze duurzaamheidsambities. Dat betreft ook vloerrenovaties, zoals bij Oude haven en Beverwaard” – De Winter, projectmanager parkeervoorzieningen Gemeente Rotterdam.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.