Renovatie hellingbaan onder wooncomplex

Één onderdeel van een parkeergarage welke het zwaar te verduren krijgt, is de hellingbaan. Zeker in winterse weersomstandigheden is het van belang dat de hellingbaan is afgewerkt met een slip- en slijtvast systeem. Zo ook bij de hellingbaan in Apeldoorn.

Geplaatst door: Triflex BV

Één onderdeel van een parkeergarage welke het zwaar te verduren krijgt, is de hellingbaan. Zeker in winterse weersomstandigheden is het van belang dat de hellingbaan is afgewerkt met een slip- en slijtvast systeem. Dit verzekert een goed berijdbare en begaanbare hellingbaan, wat de weersomstandigheden ook zijn. Bovendien is het belangrijk dat de afwerking gecombineerd kan worden met een hellingbaanverwarming.

Zo ook bij de hellingbaan naar de parkeerkelder onder het wooncomplex Mandala in Apeldoorn. De bestaande afwerking had op diverse plekken scheurvorming en er was onthechting zichtbaar. Ook was de hellingbaanverwarming defect en was het schilderwerk van de betonnen keerwand vervuild. Tijd voor een renovatie!

Proces

Erkende Triflex applicateur Neston betonconservering B.V. is hier mee aan de slag gegaan. Het was van belang dat de renovatie zou zorgen voor voldoende stroefheid en het moest gecombineerd kunnen worden met de hellingbaanverwarming. Verder was het belangrijk dat de hellingbaan na applicatie weer snel berijdbaar was, zodat de sluiting van de parkeerkelder zo kort mogelijk zou duren. Op deze manier hebben bewoners en bezoekers zo min mogelijk hinder. Triflex had hier een goede oplossing voor en er is gekozen voor het Triflex Deckfloor systeem (variant 3).

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor parkeerdekken en hellingbanen met een hoge verkeersbelasting. Het beschermt de constructie en door de antislipwerking wordt de veiligheid van de gebruikers verhoogd. Daarnaast kan het systeem goed gecombineerd worden met hellingbaanverwarming. Tot slot is het systeem snel uithardend, waardoor de parkeerkelder niet lang gesloten was.

Een extra voordeel van dit systeem: het heeft een divers kleurenaanbod, zodat het aansluit bij de uitstraling van het wooncomplex. Voor dit project is er gekozen voor een licht grijze Triflex Cryl Finish.

Kortom: een duurzaam, veilig en esthetisch resultaat!

Betrokken partijen:

  • De Goede Woning Apeldoorn
  • Talen Apeldoorn BV..
  • Neston B.V.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.