ranglijst aan van 's werelds meest exclusieve woonhuizen

ranglijst aan van 's werelds meest exclusieve woonhuizen

Gepubliceerd: 01 januari 2015

€ 200.000 per vierkante meter: Saint-Jean-Cap-Ferrat (Frankrijk) voert de ranglijst aan van 's werelds meest exclusieve woonhuizen
Engel & Völkers publiceert haar eerste wereldwijde ranglijst.

Het duurste woonadres in een wereldwijde vergelijking vindt men in Saint-Jean-Cap-Ferrat, het schiereiland aan de Côte d'Azur. Cap Ferrat wordt in de ranglijst opgevolgd door prestigieuze woonlocaties in Hong Kong, East Hampton, Londen en New York. Dit is de uitkomst van een onderzoek naar de meest exclusieve residentiële adressen ter wereld exclusief uitgevoerd door Engel & Völkers. Het bedrijf baseert de lijst van wereldwijde, meest exclusieve vastgoedtransacties op basis van eigen makelaardij resultaten en op marktanalyses van wereldwijde transacties die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden.

 

Een villa aan de Avenue Claude Vignon op het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat met een woonoppervlakte van 600 vierkante meter werd verkocht voor ongeveer 120 miljoen euro. Deze transactie komt neer op een astronomisch bedrag van € 200.000 per vierkante meter en is daarmee de hoogste transactieprijs van een residentie die door Engel & Völkers werd geregistreerd.

Hong Kong staat op de tweede plaats. In het nieuwe "Twaalf Peaks" gebouw op Mount Kellett Road in het gebied “The Peak“ van Hong Kong Island, zijn penthouses verkocht voor € 83.200.000, ongeveer € 190.000 per vierkante meter woonoppervlak.

East Hampton, gelegen aan het oostelijke uiteinde van Long Island in de Amerikaanse staat New York, is goed voor een derde plaats notering. Een landgoed gelegen op een ruim bemeten perceel met een eigen meer aan Further Lane is verkocht voor ongeveer $147.000.000 (+/- € 118.000.000). Dit is gelijk aan circa € 168.600 per vierkante meter woonoppervlak.

"Topprijzen op de wereldwijde huizenmarkt worden het meest gerealiseerd op plekken waar de beschikbaarheid van woningen bijzonder schaars is. Dit zijn veelal unieke locaties met een klein oppervlakte waar de vraag toch erg hoog is ", verklaart Christian Völkers, CEO van Engel & Völkers AG. "Voor hoogwaardig onroerend goed is de locatie altijd de belangrijkste factor, waarbij de juiste kant van de weg of een plezierig uitzicht bepalend kan zijn. Huizen op deze locaties veranderen zelden van eigenaar licht hij toe.

Spectaculaire nieuwe bouwprojecten op toplocaties drijven de prijzen nog verder op. Zelfs in Duitsland, waar globaal gezien de duurste adressen lager scoren, leiden nieuwe ontwikkelingen in München, Hamburg en Berlijn tot steeds hogere prijzen.

De Britse hoofdstad Londen bezet de vierde plaats. Voor een penthouse van twee verdiepingen in het complex dat bekend staat als "One Hyde Park" op Knightsbridge, betaalt men per vierkante meter meer dan €150.000.

De vastgoedmarkt in het grootstedelijk gebied van New York is een van de duurste ter wereld en wordt gekenmerkt door een hoge mate van internationale vraag. Appartementen rond Central Park in Manhattan worden van oudsher beschouwd als een van de meest gewilde ter wereld. Op de hoek van 59th Street en 5th Avenue is een penthouse met een adembenemend uitzicht over de stad verkocht voor ca. €120.600 per vierkante meter. Deze prijs zet New York op de vijfde plaats.

Op de zesde plaats staat Avenue d'Ostende, een straat die uitkijkt over de jachthaven van Monaco en bovendien vrij uitzicht geeft op het Koninklijk Paleis. Vooral voor high-end onroerend goed betaalt men ongeveer 100.000 euro per vierkante meter.

Sardinië, waar er als gevolg van de enorme tekort aan woningen op de markt, nauwelijks transacties hebben plaatsgevonden op de duurste locaties zoals Romazzino Bay, komt op de zevende plaats. In bijzondere gevallen werden prijzen van maar liefst € 95.000 per vierkante meter genoteerd in Romazzino Bay.

Op de wereldberoemde Boulevard de la Croisette in Cannes (achtste plaats), werd tot €70.000 betaald voor een huis met de meest gewilde locatie en interieur.

Een andere zeer gewilde regio is de zuidelijke Atlantische kust in de Amerikaanse staat Connecticut. In Greenwich wordt Indian Field Road momenteel als meest kostbare straat gezien. In maart van dit jaar is de "Copper Beech Farm" verkocht voor ongeveer $120.000.000 (gelijk aan circa € 96.100.000). Dit komt neer op een vierkante meter prijs van ongeveer €69.000.

Palm Beach (nr. 10) is een populaire, luxe vakantiebestemming in de Amerikaanse staat Florida. Woningen direct gelegen aan South Ocean Boulevard realiseren prijzen van rond de €52.400 per vierkante meter.

Prijzen per vierkante meter in het chique Zwitserse skigebied van Gstaad en de Zwitserse stad en congreslocatie, Genève bereiken wel 50.000 €,: waarmee zij de elfde plaats op de ranglijst innemen.

Deze wordt gevolgd op de 12e plaats door Moskou met zijn exclusieve woonwijk Kropotkin-Skaya. Dit gebied ligt op een centrale locatie, niet ver van het Kremlin aan de rivier de Moskva. De hoogste prijs per vierkante meter van circa € 44.500 werd bereikt door een woning in de woonstraat die bekend staat als Butikovskiy Per.

Het eiland en de stadstaat Singapore behoort tot de 13e plaats op de lijst. Op Paterson Hill, een van de grootste residentiële adressen die boven de stad gelegen is, werden voor appartementen in nieuwe hoogbouw prijzen boven € 44.000 per vierkante meter gerealiseerd.

Tokio bezet de 14e plaats op de ranglijst. De duurste residentiële buurt in de Japanse hoofdstad is de wijk Minami-Azabu, waar dit jaar een prijs van ca. € 41.000 per vierkante meter werd betaald voor een uitzonderlijk appartement.

Parijs en het befaamde skioord St. Moritz bezetten de 15e plaats op de ranglijst.Tot de meest gewilde adressen in de Franse hoofdstad behoren de appartementen in de beroemde Avenue Montaigne, waar de prijzen een hoogte hebben bereikt van 40.000 euro per vierkante meter. De residentiële straat ligt niet ver van de majestueuze boulevard Avenue des Champs-Élysées, de thuisbasis van vele bekende internationale modeontwerpers.

Prijzen van maar liefst € 40.000 per vierkante meter worden betaald voor exclusieve woningen in St. Moritz , op de beroemde Suvrettahang heuvel aan de Via Suvretta.

Het Noordzee-eiland Sylt is nog steeds de plaats waar de duurste huizen in Duitsland worden gevonden. Adressen zoals Hobookenweg in de gevraagde regio Kampen, trekken prijzen per vierkante meter van maximaal € 35.000, waarmee zij de 16e plaats op de ranglijst innemen.

Los Cabos, een gemeenschap in het zuidelijke puntje van de Mexicaanse deelstaat Baja California Sur, heeft een 17de plaats. Hier, bij de exclusieve "El Dorado Golf & Beach Club",zijn de prijzen per vierkante meter gestegen tot maar liefst € 31.900.

De hoogste prijs voor woningen in Wenen liggen aan Tuchlauben in het 1ste District, waar de prijzen in 2014 piekten op 30.000 euro per vierkante meter voor chique penthouses. Dit zet de Oostenrijkse hoofdstad op de 18de plaats.

Op de mooiste locaties van Mallorca, bereiken de prijzen ca. € 27.000 per vierkante meter aan de Calle Castanyetes in Port d'Andratx. Dit brengt het populaire vakantie-eiland op de 19e plaats.

Hoge prijzen worden ook betaald voor de toplocaties van Miami (als 20ste geplaatst). Exclusieve woonhuizen gelegen aan de oceaan op Star Island, een privé-eiland voor Miami Beach, zijn in het bijzonder gewild bij een internationale klantenkring. Op de gerenommeerde weg Star Island Drive is de prijs per vierkante meter rond € 25.200.

Holmby Hills is een van de beste woonwijken in het westen van Los Angeles en bezet de 21 ste plaats. Samen met de beroemde wijk Bel Air en haar oostelijke buren, Beverly Hills,vormt Holmby Hills de zogenaamde "Platinum Driehoek", de thuisbasis van vele beroemdheden, waaronder veel van de entertainmentindustrie. Hier staat ook het unieke "Fleur de Lys", een landgoed verkocht in 2014 voor ongeveer € 25.100 per vierkante meter.

Dit wordt gevolgd door de Müllerstraße in München, de Appelzakstraat in de Belgische vakantieoord van Knokke-Heist en de HafenCity in Hamburg, op een gedeelde 22 ste plaats met € 25.000 per vierkante meter. Op de 23e plaats komt de Seeuferstraße aan het meer van Starnberg met een prijs per vierkante meter van maximaal € 22.900.

In Berlijn (24e) was een penthouse op Hausvogteiplatz , in het historische centrum van de stad, het duurste adres met een prijs van maximaal € 22.000 per vierkante meter.

De Gold Coast van de Zwitserse financiële metropool Zürich sluit de lijst op de 25e plaats, met prijzen van maximaal € 21.500 per vierkante meter.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.