Renovatie en verduurzaming Parelflat

De Parelflat was toe aan een renovatie. De balkon- en galerijvloeren moesten worden voorzien van een nieuwe afwerking. De opdrachtgever had vanwege een eerdere renovatie goede ervaring met Triflex, dus ook voor dit project werd Triflex gebruikt!

Geplaatst door: Triflex BV

De Parelflat in Groningen was toe aan een renovatie. De balkon- en galerijvloeren moesten worden voorzien van een nieuwe afwerking. De opdrachtgever en hoofdaannemer hadden vanwege een eerdere renovatie goede ervaring met Triflex, dus ook voor dit project werd Triflex gebruikt!

De uitdaging

De renovatie aan de Parelflat in Groningen moest de 122 flatwoningen naar energielabel A brengen. Daarnaast moest er groot onderhoud aan de flat worden uitgevoerd. Hierbij dienden de balkons en galerijen een goede en duurzame bescherming te krijgen, moesten de vloeren voldoende antislip geven en zou het geheel voor een esthetische verfraaiing moeten zorgen. Verder was het gewenst dat de bewoners minimale overlast ervaarden tijdens de renovatiewerkzaamheden. 

De oplossing

De balkon- en galerijvloeren zijn voorzien van een duurzame Triflex slijtlaag. Het Triflex BAS-systeem is hiervoor toegepast, waarbij de dilataties van een Triflex R230 membraan zijn voorzien en zo geïntegreerd zijn in de slijtlaag. Het Triflex BAS systeem zorgt voor een goede antisliplaag, en geeft daarnaast een duurzame bescherming. 

Het proces

Opdrachtgever voor dit project was Christelijke Woningstichting Patrimonium. De hoofdaannemer was Lenferink Vastgoedonderhoud en de Triflex producten zijn aangebracht door Neston Betonconservering B.V. In 2021 is voor dezelfde opdrachtgever de gelijkwaardige Saffierflat gerenoveerd en verduurzaamd door dezelfde hoofdaannemer. Door de prettige samenwerking en het goede eindresultaat mocht de aannemer ook deze mooie opdracht voor de Parelflat uitvoeren waarbij ook opnieuw werd gekozen voor de systemen van Triflex.

Erkend Triflex applicateur Neston Betonconservering BV heeft de producten van Triflex aangebracht. Allereerst werd de ondergrond gereinigd en geschuurd. Vervolgens zijn de voegen eerst voorzien van het volledig gewapend en scheuroverbruggend Triflex R230 membraam. Ten slotte is het vloerveld voorzien van het Triflex BAS 3-laags antislip systeem. 

Het resultaat

De galerijen en balkons zijn mooi en netjes gerenoveerd. Ook zijn de vloeren volledig antislip. Daarnaast heeft de renovatie gezorgd voor beter geïsoleerde woningen, wat de energiekosten van de bewoners zal reduceren. Al met al een mooi eindresultaat en tevreden bewoners en betrokkenen!

Meer weten? Bekijk hier de casestudy. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.