5 tips om je balkon of tuin op te stylen

Steeds meer gaan we onze buitenruimte, het balkon of de tuin, benutten om ook in de koudere maanden te kunnen gebruiken.

Gepubliceerd: 03 januari 2017

Hetzij met een zonwering die tevens ook beschutting geeft tegen de wind, terrasoverkappingen of met de plaatsing van een tuinkamer. Als je dan zo zit, wil je ook wel dat het er een beetje gezellig uitziet. Hieronder geven we je een paar tips hoe je op een eenvoudige manier je balkon en tuin op kan stylen.

Tip 1. Breng diepte aan

Je hoeft niet over een grote tuin of een dakterras te beschikken om een diepte-effect te scheppen. Ook op slechts een paar vierkante meter kan je de illusie wekken dat er 'meer' is. In een tuin kan je door met verschillende hoogtes te werken een interessant geheel creëren waardoor je het saaie uit het beeld haalt. Op een balkon heb je daar de ruimte niet voor. Wat je daar kan doen is hetzelfde proberen te bereiken met een bedrukt spandoek. Niet zo'n goedkope van flodderplastic, maar een van duurzaam bisonyl. Spandoeken drukken kost helemaal niet zo gek veel en je kan er in principe op laten printen wat je wilt.

Tip 2. De juiste verlichting op de juiste plaats

Tuin- en terrasverlichting die een mooi hoekje uitlicht, wat gezellige windlichten op tafel of wat strategisch geplaatste grondspotjes doen al heel veel. Met lichtslingers of ledstrips in een lichtgoot breng je echter hoogte in je blikveld. Vaak zien we met buitenverlichting dat we of alleen van boven of alleen van onderen verlichten. Door beiden toe te passen zal je merken dat met je een ruimer blikveld je, je beter kunt ontspannen.

Tip 3. Weinig ruimte? Werk in de breedte

Hou, zo mogelijk, de terrasmeubelen hetzelfde. Maak er geen allegaartje van klapstoeltjes, krukjes en een stretcher van. Zit je vaak zomaar alleen of met zijn tweeën en wil je ook makkelijk meerdere zitplaatsen erbij kunnen trekken, denk dan eens aan een opklapbank. Een paar kussens erop en je kan zo drie man extra kwijt. Heb je geen visite gebruik je hem als muurtafel.

Tip 4. Ga verticaal

Heb je in je tui of op je balkonnetje geen ruimte voor bloembakken of potterie, ga dan de hoogte in met een hangtuin. Hier kan je met een beetje fantasie trouwens ook leuke combinaties met de spandoeken uit Tip 1 mee maken. Laat bijvoorbeeld spandoeken drukken in een bepaalde tuinstijl en sluit daar met hangbakken op aan. Bij een verticale tuin heeft het spandoek tevens als voordeel dat je het bevloeiingssysteem er mooi achter kan wegwerken.

Tip 5. Gebruik duurzaam materiaal

In een stylische tuin is het de bedoeling dat je geniet, niet dat je elk vrij uurtje loopt te klussen. Kies daarom voor duurzame materialen als een composiet, aluminium of kunststof. Een keer per jaar een sopje met een protectiemiddel en je hebt er verder geen omkijken naar.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.