Maak van uw balkon een ware tuin

Veel mensen genieten ervan een fijne, ruime tuin te hebben. Het is een extra ruimte rondom het huis, waar u zichzelf heerlijk terug kunt trekken.

Gepubliceerd: 30 maart 2022

Omgeven door een mooi grasveld, mooie planten en bloemen en de altijd fijne buitenlucht. Nu zijn er veel mensen die bijvoorbeeld in een flat of appartementencomplex wonen. Het hebben van een tuin is hier helaas niet vanzelfsprekend. Maar wist u dat u, als u alleen een balkon hebt, ook hier een erg aangename tuin van kunt maken? In dit artikel vertellen we u hoe u van een balkon een ware tuin kunt maken.

Toegegeven, een balkon is vaak kleiner, waardoor de ruimte beperkt is en u dus niet al te veel attributen kunt plaatsen. Toch zijn er een aantal leuke mogelijkheden, waarmee wij u graag op weg helpen. Daarom geven we u hieronder een aantal leuke opties. Misschien zit er wel iets heel leuks voor tussen.

Kunstgras

Mensen houden van gras en het feit dat het de fijne groene kleur toevoegt aan een achtertuin. Nu kunnen we het ons voorstellen dat u niet zit te wachten om te gras te maaien als u op acht hoog woont. Waar moet u al dat gras immers laten? Een prachtig alternatief is om gebruik te maken van kunstgras. Op deze bent u altijd voorzien van een groene achtertuin. Zo kunt u ook in een hoge flat heerlijk met uw voeten door het gras lopen, in plaats van op de harde tegels.

Potten en bakken

Het klinkt logisch, maar ook potten en bakken zijn een welkome toevoeging aan uw tuin. Het is hierin handig gebruik te maken van kunststof potten, aangezien deze absoluut niet zwaar zijn. Of zit u liever een uur lang te tobben in de lift met een loodzware pot? Bedenk dit soort dingen dan ook, voordat u begint met de inrichting van het balkon. Ook zijn er speciale bakken die u aan de omheining van een balkon kunt hangen. Het is zelfs mogelijk een moestuinbak te plaatsen. Hierdoor krijg u het echt gevoel met een tuin bezig te zijn.

Decoratie

Het liefste hebt u een tuin die helemaal naar uw smaak is ingericht. Bedenk daarom van tevoren een leuke stijl met kleuren die bij elkaar passen. Het geeft extra sfeer als alles goed op elkaar is afgestemd. Hierdoor krijgt u een warm ogende tuin, waarin u zich echt prettig zult voelen. En hoe leuk is het om wat extra bijzondere attributen op het balkon te hebben. Wat te denken van een leuke loungeset of een hangmat (als u de ruimte hebt)? Een laatste toevoeging zou nog een groot kleed kunnen zijn. Op deze manier hoeft u zichzelf niet druk te maken om de bestrating en hebt u gewoon een door uzelf gekozen vloerkleed.

Muziekinstallatie

Bent u graag buiten? En zit u al buiten op het moment dat het eerste zonnestraaltje binnenkomt en de temperatuur de 15 graden aantikt? Dan kan het heerlijk zijn een goede muziekinstallatie op het balkon te hebben. Zeker wanneer u gaat barbecueën met vrienden of het balkon wilt gebruiken voor een goede yogasessie. U kunt tegenwoordig allerlei speakers inbouwen, waarbij u door simpel verbinding te maken via bluetooth uw favoriete muziek kunt afspelen. Let natuurlijk wel een klein beetje op de buren. Die wilt u het liefst te vriend houden als uw appelmoes bijvoorbeeld een keertje op is.

Bestrating

Wilt u uw balkon het liefst simpel houden? Dan kun je altijd nog kiezen voor een mooie bestrating. Er zijn geweldige soorten tegels op de markt die allen een extra sfeer aan het balkon kunnen geven. Ga jij voor de kleine klinkers? Of heb je liever gigantische, vierkante tegels, die wellicht heel goed bij uw appartement passen? De keuze is reuze. Let alleen wel op dat je de tegels wel eerst omhoog moet zien te krijgen.

Genieten in uw eigen balkon

In dit artikel hebben wij u een aantal tips gegeven voor het indelen van uw balkon. Ook al heb je dus maar een kleine buitenruimte, door de juiste inrichting kan het alsnog een erg fijne plek zijn. Let voordat u spullen aanschaft wel eerst hoe uw balkon ligt. Heeft u vaak wind? Koop dan geen al te lichte spullen, aangezien het binnen no-time van het balkon kan afwaaien. Let natuurlijk altijd op de styling. Een huis met groene inrichting en een vuurrood balkon is namelijk niet de ideale combi. Houd u hier wel van? Leef u dan lekker uit. Het is uw plekje dat u volledig naar eigen wens kunt invullen. Op deze manier kunt u ondanks dat u in bijvoorbeeld een flat woont, alsnog genieten van de heerlijke momenten in de tuin.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.