Afkoelen op je balkon, zo doe je dat op een betaalbare manier

Met een schaduwdoek, een balkonparasol, koelmat of vernevelaar hou je jezelf en je huisdier lekker koel in de zomer.

Gepubliceerd: 30 juli 2018

Het is zomer… en hoe!

Met de warmte van de afgelopen weken, waan je je bijna in het buitenland. De zomer is vaak heerlijk, maar vergeet niet om voor verkoeling te zorgen: fijn voor jezelf, maar ook voor je huisdier.

Met deze 5 makkelijke tips, laten we je zien dat je dat op een heel voordelige manier kunt doen.

1. Haal de côte d’Azur naar je balkon met schaduwdoek

Als je de zon uit je appartement wilt weghouden, zijn zonneschermen of screens praktisch en mooi. Maar ze zijn vaak kostbaar en niet alle VvE’s staan het aanbrengen ervan toe. Gelukkig is er een goedkopere oplossing: schaduwdoek. Dat staat niet alleen heel erg zomers, maar is ook betaalbaar en gemakkelijk aan te brengen.

2. Lekker koel briesje met fijne nevelOok airconditioning aanschaffen is een kostbare aangelegenheid. En ook hierbij geldt dat het niet altijd wordt goedgekeurd door je VvE. Een goede ventilator is dan een prima alternatief. Je hebt ze tegenwoordig ook met vernevelaar. Dan heb je niet alleen altijd een fris briesje, maar wordt je eens in de zoveel tijd ook heerlijk verkoeld door een fijne en koele nevel.

3. Lekker lui met een koelbox aan je zijde

Zeg nou zelf, er gaat toch niks boven een koud drankje op een warme zomerdag? Zorg er daarom altijd voor dat je een koelbox binnen handbereik hebt. En maak er eens een mooie ombouw omheen en je hebt je eigen strandbar.

4. Costa del Parasol

Het is niet altijd makkelijk om een parasol neer te zetten op je balkon. Of ze zijn te groot, of juist te klein. Tenminste, dan was ooit zo. Tegenwoordig heb je parasols die special voor balkons zijn gemaakt. Die bevestig je gemakkelijk aan de reling en hebben een rechthoekige zijde. Laat die zon maar schijnen, want jij zit lekker in de schaduw vanaf nu.

5. Hou je huisdier koel met een koelmat

Onze trouwe viervoeters hebben het zwaar op warme dagen. Zij kunnen hun warmte namelijk niet zo gemakkelijk kwijt als wij. Verwen je huisdier dan met een koelmat. Heel betaalbaar en voor je eigen voeten vaak ook heel erg fijn.

Kan je balkon nog wel wat extra gezelligheid gebruiken?

Overweeg dan eens om kunstgras neer te leggen. Je vindt alle soorten kunstgras bij Topkunstgras.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.