Hoe deel je je schuur optimaal in?

Iedereen die een schuur heeft, kent het gevoel van wanhoop dat je kan overvallen als je de deuren van je opslag opent en een jungle van opgeslagen spullen, fietsen, dozen en onidentificeerbare troep terug staart.

Gepubliceerd: 05 december 2016

Chaos kortom. Uiteraard had je al maanden het goede voornemen om daar voorgoed een einde aan te maken. Wat je hierbij wellicht wat kan steunen is een goed plan. Om je bij het opstellen van dit plan wat op weg te helpen, leggen we in dit artikel uit hoe jij je schuur zo optimaal mogelijk in kunt delen.

Ruimte voor fietsen

Begin allereerst met een ruimte vrij te maken voor het stallen van je fietsen. Niets is namelijk vervelender dan als je haast hebt, eerst een zooi spullen van je fiets te moeten tillen. Zorg ervoor dat je fietsen ruim, droog en vrij staan, zodat je er snel bij kunt en ze niet te veel overbodig slijten. Zet je fietsen in de schuur goed op slot, bijvoorbeeld met degelijke ART 2 sloten (voldoen aan eisen van verzekeraar voor fietsverzekering), bekijk deze ART 2 sloten van Slotenspeciaalzaak. Een vloeranker kan ervoor zorgen dat de kans op diefstal tot een minimum beperkt wordt. Als je een motor of een scooter hebt geldt hetzelfde, maar uiteraard zullen deze grote voertuigen wat meer ruimte innemen.

Schaf opbergsystemen aan

Probeer hiernaast je spullen zoveel mogelijk te categoriseren. Ruim al je gereedschap op in een mooi wandrek of een opbergsysteem. Op deze manier spaar je kostbare ruimte uit. Wellicht is er zelfs ineens ruimte bijgekomen voor een mooie werktafel, waarop je kleine reparaties uit kunt voeren.

Durf weg te gooien

And last but not least: durf de echte troep, zaken waarvan je weet dat je er nooit meer iets mee zult doen, ook weg te gooien. In plaats van deze spullen zou je andere, nuttige dingen in je schuur kwijt kunnen, als een wasbak om je handen te wassen (handig voor mensen met een tuin) of een rekje waar je als motorrijder je jethelm aan kunt hangen. Wees creatief en blijf bij het inrichten van je schuur dicht bij je persoonlijke wensen en voorkeuren. Wuif die ergernis alvast maar vaarwel!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.