Videofoon

Een videofoon combineert comfort met veiligheid met betrekking tot uw woning. Bekijk de mogelijkheden, opties en werking van een videofoon.

Geplaatst door: Portacon

Een videofoon biest meerwaarde ten opzichte van een intercomsysteem, omdat het ook weergeeft wie er

 

Wat is een videofoon?


Een videofoon bestaat voornamelijk uit twee delen, namelijk een binnenpost en buitenpost. De binnenpost bestaat uit een beeldscherm, waarop personen die bij u aanbellen te zien zijn. De buitenpost bestaat uit een videofoon, waarin uw bezoekers kunnen spreken, zodat u hoort en ziet wie toegang vraagt via uw bel. Hierdoor heeft u meer controle over personen die in uw woning en/of in het gebouw kunnen komen. De meerwaarde van een videofoon ten opzichte van een intercomsysteem is dat er bij een videofoon ook zichtbaar is wie er aanbelt.


Videofoon aanschaffen

De prijs van een videofoon hangt af van de uitvoering waarvoor u kiest. Het is begrijpelijk dat een draadloze videofoon of een videofoon met kleurencamera een hogere aanschafprijs heeft dan een videofoon zonder deze opties. Als u dus een videofoon wilt kopen, is het goed om eerst te bedenken welke opties u precies wilt hebben. De prijs van een videofoon verschilt per uitvoering. Het is verstandig om eerst te verdiepen in de verschillende opties en op basis daarvan een keuze te maken. De twee belangrijkste onderwerpen waar op gelet moet worden bij de aanschaf van een videofoon zijn:
• Resolutie: Elke pixel bevat een kleur en samen maken ze een beeld. Het is daarom erg belangrijk om te kiezen voor resolutie met een hoog aantal pixels, zodat de weergave van de video gedetailleerd is.
• Lichtgevoeligheid: Met name de budgetmodellen kunnen het beeld in het donker niet optimaal weergeven, waardoor het beeld van de buitenpost niet goed zichtbaar is. Om deze reden wordt er aanbevolen om het model eerst te testen als het donker is.


Verschillende aansluitingen


Momenteel beschikt Portacon tevens over draadloze bellen in het assortiment. Deze soorten worden vaak aanbevolen bij bestaande huizen, aangezien er anders veel kabels moeten worden geïmplementeerd in de woningen. Voor nieuwbouwwoningen geldt deze beperking niet.
Binnenkort wordt het assortiment van Portacon uitgebreid op dit gebied met een van de nieuwste technieken: IP-video systemen. Deze systemen worden aangesloten op uw netwerkverbinding, waardoor het mogelijk is om de oproep of een afstand te beantwoorden en de deur op een afstand te openen. Voor dit systeem kunnen tevens bestaande IP netwerken worden gebruikt.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Portacon

Portacon

Molendijk Noord 54, 7461 JG  Rijssen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.