..........
shadow_fix

Intercomsysteem

Een intercom bestaat uit een systeem met een speaker en microfoon. Een intercomsysteem is veilig en flexibel, omdat men met een mobiel de deur kan openen.

Intercomsystemen kunnen via het telefoonnetwerk worden verbonden.

 

Wat is een intercomsysteem?

Een intercomsysteem is een communicatiesysteem waarmee het mogelijk is om met meerdere personen te communiceren. Deze systemen worden vooral toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes of als toegangsbeveiliging.
In het verleden was er in plaats van een intercomsysteem alleen een bel. Op dit moment wordt de deur intercom frequenter gebruikt door bewoners. Een intercom bestaat uit een systeem met een speaker en een microfoon. Wanneer er wordt aangebeld, is het mogelijk om te communiceren met de persoon die voor de deur staat. Desgewenst kan op afstand de deur worden geopend.
Naast het deurintercom systeem met alleen een speaker en microfoon, bestaan er ook intercomsystemen met video, waarbij het mogelijk om de persoon te zien die bij u aanbelt. Het is met de GSM Intercomsystemen ook mogelijk om via een mobiel apparaat op te nemen.
Intercomsystemen via het telefoonnetwerk
Tegenwoordig is het mogelijk om intercomsystemen draadloos over het telefoon netwerk te laten communiceren. Intratone levert deze draadloze producten. Een groot voordeel van deze systemen is dat er geen nieuwe kabels dienen te worden geplaatst, wat aanzienlijk scheelt in de kosten. Op welke wijze het intercomsysteem in de praktijk werkt wordt hieronder uitlegt:

 

1: Er wordt gemeld dat er een bezoeker contact probeert op de nemen via de intercom. De melding wordt doorgeschakeld naar de mobiel of vaste telefoon van de bewoner.

 

2: De bewoner neemt de vaste telefoon of mobiel op. Wanneer de bewoner niet thuis is, is het ook mogelijk om via de mobiel op afstand op te nemen.

 

3: De deur kan worden geopend met zowel de vaste telefoon als de mobiel. Welke knop er wordt gekoppeld aan het openen van de deur kunt u zelf instellen.

 


De intercomsystemen beheren op een beheerdersplatform
Intratone biedt bij dit draadloze systeem ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een online beheerdersplatform. Het is mogelijk om het platform via internet te benaderen en het is overal ter wereld te bereiken.
Het platform biedt de volgende uitkomsten voor de gebruikers:
• Aanmelden van handzenders
• Blokkeren van handzenders
• Live bekijken welke deuren en/of poorten geopend worden
• Inzicht over wie aanwezig is in het gebouw (i.c.m. handzenders)
• Sluiten en openen van deuren en/of hekken
• De zenders kunnen alleen worden aangemeld op het platform door een beheerder en het is niet mogelijk om te kopiëren

 

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
  • Bespaar energie met uw deur

    entree

    De centrale entreehal van een appartementencomplex is meer dan alleen een passeerstation voor de bewoners. De entree van een appartementencomplex dient vaak als visitekaartje van het gebouw. Een eerste indruk bepaalt vaak al het beeld dat men van een appa

  • Barri√®revrije automatische deur- en raamsystemen: meer comfort

    entree

    Of men nu op het werk is of thuis: we staan regelmatig met volle handen voor een deur. Geen hand vrij om de deur te openen. Hoe fijn zou het zijn, als de deur zich automatisch opende! GEZE maakt dit comfort mogelijk.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam