Intercomsysteem

Een intercom bestaat uit een systeem met een speaker en microfoon. Een intercomsysteem is veilig en flexibel, omdat men met een mobiel de deur kan openen.

Geplaatst door: Portacon

Intercomsystemen kunnen via het telefoonnetwerk worden verbonden.

 

Wat is een intercomsysteem?

Een intercomsysteem is een communicatiesysteem waarmee het mogelijk is om met meerdere personen te communiceren. Deze systemen worden vooral toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes of als toegangsbeveiliging.
In het verleden was er in plaats van een intercomsysteem alleen een bel. Op dit moment wordt de deur intercom frequenter gebruikt door bewoners. Een intercom bestaat uit een systeem met een speaker en een microfoon. Wanneer er wordt aangebeld, is het mogelijk om te communiceren met de persoon die voor de deur staat. Desgewenst kan op afstand de deur worden geopend.
Naast het deurintercom systeem met alleen een speaker en microfoon, bestaan er ook intercomsystemen met video, waarbij het mogelijk om de persoon te zien die bij u aanbelt. Het is met de GSM Intercomsystemen ook mogelijk om via een mobiel apparaat op te nemen.
Intercomsystemen via het telefoonnetwerk
Tegenwoordig is het mogelijk om intercomsystemen draadloos over het telefoon netwerk te laten communiceren. Intratone levert deze draadloze producten. Een groot voordeel van deze systemen is dat er geen nieuwe kabels dienen te worden geplaatst, wat aanzienlijk scheelt in de kosten. Op welke wijze het intercomsysteem in de praktijk werkt wordt hieronder uitlegt:

 

1: Er wordt gemeld dat er een bezoeker contact probeert op de nemen via de intercom. De melding wordt doorgeschakeld naar de mobiel of vaste telefoon van de bewoner.

 

2: De bewoner neemt de vaste telefoon of mobiel op. Wanneer de bewoner niet thuis is, is het ook mogelijk om via de mobiel op afstand op te nemen.

 

3: De deur kan worden geopend met zowel de vaste telefoon als de mobiel. Welke knop er wordt gekoppeld aan het openen van de deur kunt u zelf instellen.

 


De intercomsystemen beheren op een beheerdersplatform
Intratone biedt bij dit draadloze systeem ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een online beheerdersplatform. Het is mogelijk om het platform via internet te benaderen en het is overal ter wereld te bereiken.
Het platform biedt de volgende uitkomsten voor de gebruikers:
• Aanmelden van handzenders
• Blokkeren van handzenders
• Live bekijken welke deuren en/of poorten geopend worden
• Inzicht over wie aanwezig is in het gebouw (i.c.m. handzenders)
• Sluiten en openen van deuren en/of hekken
• De zenders kunnen alleen worden aangemeld op het platform door een beheerder en het is niet mogelijk om te kopiëren

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Portacon

Portacon

Molendijk Noord 54, 7461 JG  Rijssen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.