Besparen op je energieverbruik in een appartement

Uw appartement is geïsoleerd, bevat dubbele beglazing en uw woning wordt verwarmd door middel van vloerverwarming via een warmtepomp.

Gepubliceerd: 18 februari 2016

Maar hier houdt de energiebesparing niet op. Er zijn namelijk nog veel meer manieren waarop u op uw energierekening kunt besparen.

Nieuwbouw tegenwoordig goed geïsoleerd

Een appartement wordt energiezuiniger naarmate het beter is geïsoleerd. Bij een goed geïsoleerd appartement zal minder warmte ontsnappen en zal ook de warmte van de andere appartementen onder en boven uw appartement eerder blijven hangen. Is uw appartement nog niet goed geïsoleerd? Probeer hier dan eerst in te investeren.

Gratis warmte via de buren

Een groot voordeel van het wonen in een appartement is dat een appartement vaak al grotendeels door buur-appartementen verwarmd wordt. Met name appartementen gelegen in het midden van andere appartementen ontvangen veel gratis warmte. Zet de thermostaat dus niet meteen hoger, wie weet heeft u aan de verwarming die u via de buren krijgt al genoeg.

Simpel besparen: gloeilampen eruit, spaarlampen erin

Het is even een investering, maar u zult merken: spaarlampen gaan een stuk langer mee en besparen u daarom geld. Een goede spaarlamp koopt u al voor 5 euro.

Energiebesparend wassen

Heeft u een moderne wasmachine? Deze wasmachines hebben vaak een speciaal zuinig eco-programma. Kies anders voor het katoenprogramma, stop de trommel goed vol en sla het voorwasprogramma over. Een wasje draaien kost gemiddeld vier procent van het totale elektriciteitsverbruik van een huishouden.

Zet apparaten uit in plaats van op stand-by

Let bij de aankoop van nieuwe apparaten altijd op dat deze energiezuinig zijn. Koop ook niet te snel apparaten die u maar weinig zult gebruiken. Het is vaak voordeliger om deze apparaten te lenen.

Kies voor goedkopere contracten

Overal in huis energie besparen, maar tegelijkertijd teveel betalen voor uw energie werkt elkaar tegen. Neem de kosten van uw energie eens onder de loep op een vergelijkingswebsite zoals EasySwitch.nl en kies een goedkope energieleverancier. Zo ziet u al binnen een paar minuten dat u door een overstap naar een andere leverancier veel geld kunt besparen. Let op: jaarlijks overstappen via een vergelijkingswebsite biedt u de mogelijkheid ieder jaar opnieuw te profiteren van welkomstkortingen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.