Waarom goede isolatie van een appartement belangrijk is

Er zijn veel redenen om uw appartement voldoende te laten isoleren. In dit artikel vertellen we u er meer over en leest u meer over verschillende soorten isolatiematerialen.

Gepubliceerd: 15 juni 2022

De stijgende energie- en gasprijzen van de laatste maanden bewijzen het maar weer eens waarom het zo belangrijk is om uw appartement op de juiste manier te (laten) isoleren. Het scheelt u ontzettend veel energiekosten wanneer u over goede isolatie beschikt.

Er zijn nog veel meer redenen om uw appartement voldoende te laten isoleren. In dit artikel vertellen we u er meer over en lees je meer over verschillende soorten isolatiematerialen, met extra aandacht voor het duurzame en betaalbare isolatiemateriaal Iso-Fit.

Goede isolatie biedt voldoende warmte in appartement

Het grootste voordeel van kwalitatieve isolatie van uwappartement is het feit dat u optimaal kunt genieten van warmte in uw woonomgeving in de koudere maanden. Een appartement dat niet over de juiste isolatie beschikt, zal sneller koud aanvoelen omdat de warmte op een eenvoudige wijze kan ontsnappen en tocht sneller naar binnen kan komen. Daarbij komt warmte van buiten in de warme seizoenen met onvoldoende isolatie juist sneller naar binnen. Kortom: wilt u optimaal profiteren van het nodige wooncomfort wat betreft temperatuur in huis dan is het aan te raden om te kiezen voor goede isolatie van uw appartement.

Lagere energierekening door goede isolatie thuis

Wat hierbij natuurlijk mooi is meegenomen, is het feit dat u minder energie hoeft te stoken om uw appartement lekker warm te houden. Dat gaat u direct terug zien op uw energierekening; iets wat met de stijgende energieprijzen van dit jaar meer dan welkom is voor menig appartementeigenaren. Wist je dat je tot wel 30% kunt besparen op uw energierekening wanneer u uw appartement grondig laat isoleren? Denk aan het isoleren van de vloeren, de muren, het dak (als er geen ander appartement boven je zit) en aan het aanpassen van de ramen naar minstens dubbele beglazing. Extra interessant feitje: uw appartement wordt automatisch meer waard wanneer het volledig geïsoleerd is. Dat is natuurlijk sowieso altijd handig.

Draag uw steentje bij aan een beter milieu met isolatie

Hoewel de meeste mensen kiezen voor het isoleren van hun appartement om geld en energie te besparen, is er nog een reden waarom u kunt kiezen voor volledige isolatie. Hiermee draagt u namelijk ook uw steentje bij aan een betere wereld, omdat u minder energie verbruikt om uw woning warm te houden. Bij de productie van energie komt CO2 vrij, wat schadelijk is voor het milieu. Zorgt u er dus voor dat u minder energie verbruikt dan verbetert u door minder CO2-verbruik automatisch uw ecologische voetafdruk. Daarmee is het isoleren van uw appartement ook nog eens goed voor de wereld; helemaal wanneer u ook nog eens kiest voor een duurzaam isolatiemateriaal zoals Iso-Fit.

Welke soorten isolatiemateriaal zijn er?

U kunt ervoor kiezen om uw eigen appartement te isoleren of om dit te laten doen. In beide gevallen is het goed om te weten dat u hierbij de keuze hebt uit verschillende soorten isolatiematerialen. Ieder materiaal heeft eigen kenmerken, voordelen én nadelen. Om een appartement te isoleren hebt u vaak andere materialen nodig dan wanneer u een volledig huis wilt isoleren. Kiest u voor spouwmuurisolatie voor uw appartement dan komt u al gauw uit bij eps, rotswol of glaswol. Wilt u de zolder van uw appartement isoleren dan is Iso-Fit, minerale wol, pur-pir, glaswol of houtwol een goede keuze. Gaat u voor vloerisolatie van uw appartement? Dan is gespoten pur, pur-pir of polylatex een optie. Kortom: verdiep u eerst in de verschillende soorten isolatiematerialen voor diverse soorten ruimtes voordat u aan de slag gaat.

Voordelige én duurzame optie voor isolatie: Iso-Fit

De laatste jaren is er alsmaar meer aandacht voor Iso-Fit als isolatiemateriaal voor huizen en appartementen. Dat is niet zo vreemd, aangezien Iso-Fit ontzettend veel voordelen kent. Zo is het een voordelig isolatiemateriaal om bijvoorbeeld de slaapkamer te isoleren. Iso-Fit platen zijn platen die bestaan uit PIR met aan beide kanten dampdicht folie. Dat is zo gedaan om de toepassing ervan eenvoudiger te maken. Hierbij hoeft u namelijk minder handelingen uit te voeren wanneer u er bijvoorbeeld zelf voor kiest om aan de slag te gaan met isoleren. Dat maakt Iso-Fit heel gebruikersvriendelijk en eenvoudig om toe te passen. Wat ook erg prettig is aan dit isolatiemateriaal is dat het voordelig is in verhouding met hoe lang het materiaal mee kan gaan. Daarbij is het een milieuvriendelijk en 100% recyclebaar materiaal, wat een prettig idee is wanneer u uwappartement sowieso al besluit te isoleren met oog op het milieu.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.