..........
shadow_fix

Ga voor duurzaam met sfeervolle led verlichting

Het wordt tijd om je verlichting aan te pakken in jouw appartement.

Led lampen zijn al langer een bekend fenomeen op de consumentenmarkt, maar blijven nog steeds stijgen in populariteit, waarvan de bedrijven gretig gebruik maken met de nieuwste looks en gadgets. In dit artikel vind je wat de mogelijkheden zijn van led verlichting. 

Zuinig en duurzaam

Duurzaamheid is een term die je steeds vaker hoort en de aandacht hiervoor zal de komende jaren ook alleen maar toenemen. Investeren in led verlichting is dan een zeer goede stap (als je hier nog niet aan was begonnen) om je appartement al voor een gedeelte duurzamer te maken. Gooi die oude halogeen lampen sowieso de deur uit! Led verlichting is in staat om de sfeer van de oude halogeen lamp in je ruimtes te brengen, in tegenstelling tot de koude uitstraling die het in het begin had. Dankzij het lage wattage hoef je in ieder geval niet terughoudend te zijn met het aantal lampen, je kunt jouw kamers rijkelijk voorzien van lichtbronnen. Een nog bijkomend voordeel van led verlichting is dat het in gebruik erg lang meegaat, zodat je minder vaak nieuwe lampen hoeft te halen ter vervanging. Kies daarom altijd voor deze energiezuinige verlichting

Sfeer maken met een diversiteit aan lampen

Je kunt op diverse manieren een gezellige sfeer maken met led verlichting. In veel interieurs zie je tegenwoordig grote stijlvolle lampen hangen zonder behuizing, die een warme uitstraling geven, denk bijvoorbeeld aan een kleine bar bij de keuken. Wanneer je genoeg ruimte hebt in je appartement, is dit dus ook een leuk idee dat je kunt toepassen. Deze lampen worden ook wel filament lampen genoemd en geven een retro gevoel dankzij de gebruikte gloeidraden die je in diverse vormen en maten terug ziet komen. Voor een extra warme uitstraling worden deze lampen ook vaak voorzien van een gouden coating. Je hoeft dus niet meer aan de lampen met een witte, saaie behuizing te denken als je aan led verlichting denkt, het aanbod van designs is veelzijdig. Wat ook erg fijn is aan led verlichting, is dat de lampen niet zo snel heet worden tijdens gebruik en hierdoor een stuk veiliger zijn, je kunt niet snel je vingers meer verbranden. Maar ook de moderne inbouwspots blijven populair. Wat dacht je van led spotjes die je in je keuken of badkamer kunt inbouwen? Zo kun je met led verlichting dus allerlei richtingen opgaan. 

Overal kleur

Led strips zijn een creatieve en flexibele manier om al je meubels op te laten leven met een bepaalde kleur, of kleurovergang. Je plakt ze makkelijk op de meubels, plinten, muren of plafonds dankzij een lijmlaag en kunt ze vaak via een USB aansluiting aansluiten. Bij de meeste led strips heb je ook de mogelijkheid om de kleur en lichtintensiteit via een afstandsbediening in te stellen. Hierdoor kun je zelf je sfeer bepalen en ben je niet gelimiteerd aan gekke plaatsen of vervelende kabels die overal maar hangen. 

Dimmen

Niet alleen met een afstandsbediening kun je de intensiteit regelen van een led lamp. Ook kun je ervoor kiezen om jouw led verlichting te dimmen met een goede led dimmer voor een leuke avond samen in een intieme sfeer. Dimbare led verlichting is overigens niet iets wat je op andere dimmers (zoals halogeen) kunt aansluiten. De techniek is volledig anders, daar dien je dus rekening mee te houden. Door je led verlichting te dimmen kun je ook weer extra besparen, wat altijd meegenomen is. 

Op het balkon

Als jouw appartement een balkon heeft, wil je daar natuurlijk graag een gezellige plek van maken met allerlei leuke meubels en/of planten. Met de juiste led verlichting maak je ook de avonden nog eens gezellig wanneer het donker wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van led verlichting die werkt dankzij kleine zonnepanelen? Het enige wat je hoeft te doen is deze lampen op te hangen waarbij de energie wordt voorzien door de zon. Het grote nadeel hiervan is uiteraard dat er niet altijd zon is en de lichtopbrengst een stuk minder is, omdat je met kleinere lampen te maken krijgt met een kleiner vermogen. Ook led verlichting die wordt gevoed door batterijen kan een optie zijn, anders ben je gebonden aan een vaste stroomaansluiting. Weeg af wat jij belangrijk vindt. 

Regel alles op afstand

De verlichting in jouw appartement onder controle houden op afstand? Dat kan! Je kunt zelf bepalen hoe je led verlichting het interieur moet kleuren met een enkele handeling via een app. Je kunt ook vaak zien of er wellicht nog verlichting aanstaat wanneer er niemand thuis is. Op deze manier ga je ook weer stroomverspilling tegen.

 • Led wint terrein in Nederlandse huishoudens

  energie

  Ledverlichting is niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Ledverlichting is en blijft dan ook een waardige opvolger van de gloeilamp. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Intomart GfK.

 • 5 tips voor duurzame verlichting in huis

  verlichting

  Duurzame verlichting voor buiten kennen we allemaal. Vrijwel iedereen die zich enigszins bezighoud met het besparen van energie en een schonere leefomgeving, heeft wel één of meerdere buitenlampen die op zonnecellen werken.

 • Light please

  energie

  Ledverlichting wordt steeds populairder. Ze zijn maar liefst 85% zuiniger dan gloeilampen. Ledlampen zijn niet alleen erg efficiënt met energie, ze hebben ook een erg lange levensduur. Volgens fabrikanten branden ze 35.000 tot 50.000 uur; ze gaan tot vijf

 • Besparen dankzij investeren in ledverlichting

  energie

  Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Het goede nieuws is dat deze kosten vrij snel terug te verdienen zijn door over te stappen op ledverlichting.

 • Hoe gemakkelijk laat jij je verleiden?

  verlichting

  Trends, trends en nog eens trends! Of het nu gaat om meubels, mode, auto’s, levensmiddelen of wat dan ook, we staan constant onder invloed van trends.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam