..........
shadow_fix

5 tips voor duurzame verlichting in huis

Duurzame verlichting voor buiten kennen we allemaal. Vrijwel iedereen die zich enigszins bezighoud met het besparen van energie en een schonere leefomgeving, heeft wel één of meerdere buitenlampen die op zonnecellen werken.

Voor binnen zijn we echter aangewezen op elektriciteit. Ook hier kunnen we, eigenlijk op best wel een simpele manier en zonder dat je inboet op sfeer, ons energieverbruik terugdringen. Hieronder geven we je 5 tips hoe je, zonder dat je in een ongezellig kil licht komt te zitten, ook binnen over kan stappen op duurzame verlichting.

Tip 1

Je zal er misschien niet veel meer in huis hebben, maar vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen. Oude gloeilampen die het nog doen hoef je niet weg te gooien, maar kan je gebruiken in ruimtes waar de lamp niet zo lang achtereen brandt, bijvoorbeeld een trap- of kelderkast. Ondanks dat halogeenlampen tot de zuinigere lampen behoren, loont het toch ook deze te vervangen door bijvoorbeeld ledverlichting. Sylvania led lampen bevat een uitgebreide collectie sfeerlampen met een variatie aan pinvoeten. Ledlampen geven tegenwoordig ook een mooie ruime lichtcirkel en laten zich makkelijk dimmen.

Tip 2

Laat geen lampen branden in ruimten waar niemand is. Het klinkt misschien overbodig, maar wanneer je er even bij stilstaat, zal je tot de conclusie komen dat je vaker het licht in het toilet of de garage vergeet uit te doen dan je denkt. Mocht je over een huisautomatiseringssysteem beschikken, zou je kunnen overwegen de verlichting van bepaalde ruimten hierop aan te sluiten.

Tip 3

Benut zoveel mogelijk het daglicht in huis. Niet iets wat direct met verlichting te maken heeft, maar houd de kleur van de wanden en je raamdecoratie op kamers, die gelegen zijn op een noord- of oostkant, in lichte kleuren en transparant. Daardoor kan je optimaal van het daglicht profiteren en hoef je minder snel een lamp aan te doen.

Tip 4

Maak gebruik van dimmers. Hiermee reduceer je ten eerste het elektriciteitsverbruik en ten tweede belast je ook minder de lamp. Alle soorten Sylvania led lampen zijn geschikt voor armaturen met een dimmer. In sommige gevallen doe je er verstandig aan een productgebonden dimmer te gebruiken. Check dit even na voordat je overgaat op een andere lamp.

Tip 5

Kies de juiste kleur licht op de juiste plaats. Met een helder wit werklicht boven het aanrecht kan je toe met een veel zwakkere lamp als dat je het 'grote licht' achter je hebt. Voor de woonkamer kunnen enkele sfeerlampjes prima voldoen als je alleen maar tv zit te kijken. Een beetje gedempt licht is vaak nog rustgevender voor je ogen ook. Lees hier verder over de mogelijkheden van Led lampen.

 • Led wint terrein in Nederlandse huishoudens

  energie

  De ledlamp is bezig met een opmars in de Nederlandse huishoudens. De eerste ervaringen met de 2e generatie led geven aan dat de lichtbron een waardige opvolger is van de gloeilamp.

 • Light please

  energie

  Ledverlichting wordt steeds populairder. Ze zijn maar liefst 85% zuiniger dan gloeilampen. Ledlampen zijn niet alleen erg efficiënt met energie, ze hebben ook een erg lange levensduur. Volgens fabrikanten branden ze 35.000 tot 50.000 uur; ze gaan tot vijf

 • Besparen dankzij investeren in ledverlichting

  energie

  Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Het goede nieuws is dat deze kosten vrij snel terug te verdienen zijn door over te stappen op ledverlichting.

 • Gezellige retro verlichting voor je appartement

  verlichting

  Retro - een stijl die ontstaan is uit nostalgie naar de jaren ’60. Een stijl ook, die je steeds vaker terugziet in combinatie met andere stijlen zoals de industriële stijl.

 • Een goed gesprek over led

  verlichting

  Ledverlichting, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Logisch ook, want door bestaande conventionele verlichting te vervangen door ledverlichting, draag je meteen bij aan een beter milieu.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam