Hier let je op bij het isoleren van je appartement

Voor de echte klussers is het aantrekkelijk om een oud appartement te kopen en die op te knappen.

Gepubliceerd: 10 april 2018

Oude appartementen koop je vaak voor een aantrekkelijke prijs en door goedkoop te renoveren, is het perfect als starterswoning. Om uiteindelijk een knus en warm appartement te hebben, is het belangrijk om tijdens de renovatie goed te isoleren. In dit artikel lees je waar je op moet letten.

Check je kozijnen en beglazing

Je ramen spelen een belangrijke rol bij het warm houden, veel warmte ontsnapt namelijk zo. Er zijn twee dingen waar je op moet letten bij je ramen. Controleer als eerste je kozijnen en kijk of je beschadigingen ziet, hierdoor komt er koude lucht binnen en isoleren je kozijnen minder goed. Controleer ook de staat van je ramen. Heb je dubbele beglazing en werkt deze nog goed? Kijk of er vocht of condens tussen de twee lagen zit. Dat is een teken dat het dubbel glas niet goed meer werkt.

Isoleer de muren

Je huis isoleren doe je om de temperatuur in je huis constant te houden. Bij een appartement speelt ook een andere factor een rol, namelijk je buren. De geluiden die je buren maken, kunnen in jouw appartement te horen zijn en dat is vervelend. Met muurisolatie in de vorm van isolatieplaten of gipskarton los je dit probleem op. Dit is ook te doen bij je andere muren om de temperatuur comfortabel te houden. Gipskarton is aangeraden in oude gebouwen, dit komt omdat deze meestal vochtige muren hebben.

Controleer de plafond

Behalve dat je je muren isoleert, is het ook verstandig om je plafond te isoleren. Dit zorgt voor een aangename temperatuur in je huis en minder overlast van je bovenburen. Er zijn verschillende manieren om je plafond te isoleren. Een veel voorkomende toepassing is het gebruik van cellulose vlokken. Vakspecialisten blazen dan dit materiaal in de ruimte tussen de appartementen. Deze manier van isoleren is makkelijk, omdat er geen verbouwing nodig is en het is relatief goedkoop.

Zorg voor warme voeten

Je vloer is ook een belangrijke factor bij het isoleren van je appartement, omdat 10% van de warmte verdwijnt via de vloer. Zorg er daarom voor dat je vloer ook geïsoleerd is. De vakspecialist plaatst dan isolerende materialen op je vloer. Let er wel op dat je niet in elk huis vloerisolatie mag plaatsen. Dat komt omdat de isolatie je vloer zwaarder maakt en daardoor verandert de staat van je huis. Zoek dus eerst uit of het mag van de gemeente. Als je het niet mag plaatsen, is er de mogelijkheid om te kiezen voor een dikkere ondervloer of een mooi vloerkleed of tapijt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.