Veilig je spullen bewaren in je appartement

Wanneer je in een appartement woont, wil je natuurlijk ook je spullen veilig bewaren. Maar hoe doe je dat?

Gepubliceerd: 30 november 2016

Je hebt niet zoveel aan tips om je huis te beveiligen, want die tips zijn op heel andere dingen gericht. Maar waar moet je nou eigenlijk wel op letten als je in een appartement woont? Deze 4 tips helpen je om je spullen veilig te bewaren in je appartement.

1. De gemeenschappelijke ruimte

Als je een appartement huurt of koopt heb je vrijwel altijd een gemeenschappelijke ruimte. Dit kan de gang zijn, maar soms is er ook een zaal of gemeenschappelijke recreatie ruimte. Soms is het praktisch om daar spullen op te bergen. Zo kun je in de recreatieve ruimte vaak wel wat spulletjes neerzetten, maar je loopt het risico dat er anderen mee vandoor gaan. Wil je je spullen kwijt in een gemeenschappelijke ruimte? Dan is het verstandig te kiezen voor degelijke archiefkasten zodat er niemand bij kan.

2. De toegang

De toegang naar je appartement moet voor jezelf toegankelijk zijn, maar niet uitnodigen tot inbraak. Heeft je appartement een raam naast de deur, dan moet je dat sowieso goed vergrendelen. Je deur kan ook voorzien worden van een extra slot. Aan de binnenkant zit er ook vaak een kettinkje dat voorkomt dat de deur wordt geopend. En uiteraard is een kijkgaatje in de deur ook prettig, zeker als oudere. Let wel even op de reglementen van jouw appartementengebouw, want je mag dit soort dingen niet altijd zelf installeren.

3. Bewaar je spullen veilig

Ook binnen in je appartement kun je maar beter zorgen dat je je waardevolle spullen veilig opbergt. Ook hier kun je archiefkasten gebruiken voor belangrijke documenten. Verder is het ook verstandig een kluis aan te schaffen, zodat je spullen sowieso extra beveiligd zijn. Komt er dan een inbreker binnen, dan kan hij er nog steeds niet vandoor met je belangrijkste items. Er zijn diverse kleine kluizen en brandkasten te koop, bijvoorbeeld bij kluis-kopen.be. Kies voor een klein model, dat stevig aan de vloer of muur kan worden verankerd.

4. Klussen voor veiligheid

Er zijn vaak nog best wat klussen die je zelf kunt doen die je appartement veiliger maken. Zo kun je zorgen dat alle ramen en deuren veilig dicht kunnen. Het liefst doe je dat met een knipsysteem, zodat iemand van buitenaf niet binnen kan komen zonder schade te veroorzaken. Als je ramen of deuren naar buiten openen, kun je zelf dievenklauwen monteren. Zo zijn er nog veel meer klustips die je appartement veiliger maken tegen inbraak en diefstal.

Een appartement beveiligen kost vaak wat minder werk en tijd dan het beveiligen van een huis. Je hebt meestal geen tuin, er is een gemeenschappelijke gang waar dieven eerst doorheen moeten en als je op een bovenverdieping woont komt inbraak van buitenaf ook minder vaak voor. Toch is het wel verstandig om deze tips toe te passen, zodat je jouw spullen veilig kunt opbergen in je appartement.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.