Loodgieter deelt voordelen van CV lease voor eigenaren van huurwoningen

Als eigenaar van huurwoningen waarvoor je het VvE beheer moet regelen heeft een CV lease tal van voordelen.

Gepubliceerd: 27 december 2016

VvE staat natuurlijk voor Vereniging van Eigenaren. Dit betekent dat je als eigenaar een aantal verantwoordelijkheden hebt naar je huurders toe. Zo moet je bijvoorbeeld zorgen dat de primaire behoeftes in huis goed geregeld zijn. Hieronder valt ook de CV installatie. Dit is iets wat altijd een risico vormt voor een huurbaas. Een CV ketel en de andere onderdelen van de installatie zijn namelijk vrij kostbaar. De loodgieter Delft deelt enkele voordelen van een CV lease voor eigenaren van huurwoningen.

Wat is CV lease?

CV lease is een CV ketel die in plaats van gekocht geleased wordt van een loodgietersbedrijf. De ketel is het belangrijkste en meest kostbare onderdeel van een verwarmingsinstallatie. Omdat je als eigenaar verantwoordelijk bent voor het functioneren hiervan loop je daarom een aantal risico’s. Mochten er zich problemen voordoen dan moet je deze als verhuurder oplossen. Een reparatie kan al veel kosten met zich meebrengen, maar het vervangen van een complete ketel is helemaal kostbaar. Deze onverwachte kosten kunnen met een CV leasecontract vermeden worden.

Onverwachte kosten vermijden

Een onderdeel in het leasecontract dat met de loodgieter wordt afgesloten staat dat de eigenaar van de ketel verantwoordelijk is voor het functioneren van het apparaat. In dit geval is dit dus het loodgietersbedrijf waarmee de CV lease is afgesloten. Stel dat een onderdeel in de ketel kapot gaat dan zal de loodgieter deze kosteloos vervangen. Mochten de problemen helemaal hoog oplopen en een totale vervanging van de CV ketel is noodzakelijk dan wordt dit ook zonder extra kosten uitgevoerd. Een groot voordeel voor eigenaren van huurwoningen is dus dat onverwachte kosten vermeden kunnen worden.

Snel een loodgieter ter plaatse

Het volgende voordeel dat we gaan bespreken is zowel voordelig voor de verhuurder als de huurder. In het leasecontract van de CV ketel staat namelijk ook beschreven dat de loodgieter zo snel mogelijk ter plaatse zal zijn om problemen met het apparaat op te lossen. Houd de ketel er midden in de winter opeens mee op dan zal de loodgieter Delft meteen tijd vrijmaken om een reparatie uit te voeren. Dit snel oplossen van problemen zal natuurlijk zeer op prijs gesteld worden door de huurder van de woning. En als verhuurder weet je natuurlijk dat een tevreden huurder lange tijd in de woning zal verblijven.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.