4 x badkamerinspiratie voor een kleine badkamer

Je bent net afgestudeerd, je hebt een vriend/vriendin en je wilt graag gaan samenwonen. Dan is een appartement een goede optie om mee te beginnen.

Gepubliceerd: 15 april 2019

Een appartement is meestal niet mega groot en de badkamer zal dus ook niet heel groot zijn. Daarom hebben wij hier 4 tips die ervoor zorgen dat jij je badkamer zo slim mogelijk kan inrichten en het optimale uit een kleine ruimte kan halen.

Bad Douche Combinatie

Nummer 1 tip om je badkamer zo slim mogelijk in te delen is een bad douche combinatie. Hiermee hoef je niet een apart bad en douche te nemen, maar heb je twee in één! Dit scheelt super veel ruimte en is dus perfect in jouw badkamer! Bij de bad douche combinatie kan je bijvoorbeeld een thermostaatkraan nemen om zo de perfecte ontspanning te creëren. Je hebt verschillende soorten en maten zodat je elke badkamer, klein of groot, een geschikt bad douche combinatie kan uitzoeken!

Glazen douchewanden

 

Het kan ook zijn dat je totaal niet van een bad houdt, dan is het zonde om een bad te nemen want het neemt veel ruimte in. Je kan daarom ook kiezen om alleen een douche te nemen. Voor in een kleine badkamer is het dan het meest praktische om een douche te nemen met glazen wanden. Door het doorzichtige glas lijkt het ruimtelijker in je badkamer en het straalt ook nog eens moderniteit uit. Bovendien past een Grohe regendouche perfect bij een inloopdouche.

Zoals je in deze twee afbeeldingen kan zien, zie je dat de douche bijna wegvalt tegen de muur. Het lijkt net alsof het een open ruimte is, terwijl er toch echt een douche staat!

Handige hangende meubelen

Als je een kleine badkamer hebt, is het verstandig om meubels te zoeken met meerdere functies. Zoals je ziet in de onderstaande afbeelding heeft dit meubel van Villeroy en Boch 3 functies: je kan het gebruiken als opbergruimte, je kan er een leuk hoekje van maken met accessoires om je badkamer op te vrolijken en je hebt natuurlijk de wasbak waar je je tanden kan poetsen. Multifunctioneel en dus perfect voor een kleine badkamer in een appartement.

Bovendien lijkt, doordat het meubel hangt, je badkamer ruimtelijker. Al met al dus genoeg mogelijkheden om je badkamer zo slim mogelijk in te richten!

Grote spiegels

 

Spiegel hier, spiegel daar. Waarom niet? Spiegels worden steeds vaker als accessoire gebruikt. Op dit moment zijn ronde spiegels ook helemaal een trend. Het is toch wat anders dan een standaard spiegel die vrijwel in elke badkamer hangt. Natuurlijk is een normale spiegel ook prima, je hebt bijvoorbeeld ook spiegels met licht erin. Hierdoor heb je perfect licht in je badkamer om je klaar te maken voor een nieuwe dag. Genoeg keuze dus om je badkamer groter te laten lijken!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.