Tips voor het zoeken van een goed bouwbedrijf

Ben je van plan om te verbouwen of te renoveren? Of ga je verhuizen en moet het nieuwe appartement een update krijgen?

Gepubliceerd: 24 augustus 2021

Dan is het handig om een bouwbedrijf is te schakelen die kan helpen met de werkzaamheden. Misschien ben je handig genoeg om veel werkzaamheden zelf te doen, maar er zullen vast wat taken zijn die je uit handen wil geven. Wij geven een aantal tips hoe je een goed bouwbedrijf vindt.

De ervaring

Hoeveel jaar ervaring heeft een bouwbedrijf? Meestal kun je dit teruglezen op de website van het bedrijf. Dit is erg handig om te weten, want ervaring zegt vaak wel iets over de kwaliteit. Niet alles, maar het is een goede indicatie. Als een bouwbedrijf al 25 jaar bestaat, kun je er vanuit gaan dat het kwaliteit levert.

Maar ook zou het goed kunnen dat jonge mensen net een bedrijf zijn gestart en ook al heel goed in hun werk zijn! In combinatie met het lezen van reviews kom je een heel eind.

De reviews

Ook is het goed om dan de reviews online te lezen. En dan moet je zeker verder kijken dan de reviews die op hun eigen website staan! Want natuurlijk zijn dat alleen de positieve reviews… Zorg dat je een onafhankelijke website zoekt die reviews verzamelt. Zo krijg je een goed beeld van wat goed en niet goed gaat. Ook is het verstandig om te checken hoe ze op de reviews reageren. Geven ze überhaupt een antwoord en zo ja, lossen ze dan problemen op? Dit zegt veel over een bedrijf! Over hoe serieus ze klachten nemen en hoe graag ze klanten tevreden willen houden.

Wat voor werkzaamheden

Welke werkzaamheden voert het bouwbedrijf uit? Dat is ook een goede vraag! Het handigst is om een bedrijf te nemen die alle werkzaamheden voor je kan uitvoeren. Dan heb je gewoon één contactpersoon (aannemer) die alles dan weer voor je regelt. Dit scheelt enorm veel tijd! Jij kunt je dan focussen op andere dingen die geregeld moeten worden tijdens de verbouwing.

Via, via

Kijk of je via via een bouwbedrijf kunt vinden. Zo weet je zeker dat een bedrijf betrouwbaar is! Je kunt een kijkje nemen bij degene die al werkzaamheden heeft laten uitvoeren, dan zie je gelijk wat het resultaat is van het werk. Geen een bedrijf is echt perfect, dus door ervaringen te horen ben je voorbereid op wat wel en niet goed kan gaan.

Dit waren een aantal tips om een juiste keuze te maken voor een bouwbedrijf. Heb je al onderzoek gedaan en twijfel je nog tussen een aantal? Je zou ook even contact op kunnen nemen om te zien hoe het voelt. Al snel genoeg merk je of een bedrijf interesse heeft in de klus of dat diegene het eigenlijk veel te druk heeft. Tegenwoordig zijn veel bouwbedrijven enorm druk door de vele aanvragen! Dan kun je gelijk een snellere keuze maken na contact.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Joshua Benjamin
7 maanden geleden
Bent u op zoek naar financieringsmogelijkheden voor uw nieuwe woningaankoop, bouw, vastgoedlening, herfinanciering, schuldconsolidatie, persoonlijk of zakelijk doel? Welkom in de toekomst! Financiering wordt bij ons eenvoudig. Neem contact met ons op, aangezien wij onze financiële service aanbieden tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte looptijden, met een lening met 100% garantie. Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen voor verdere procedures voor het verwerven van leningen via: Josbuajonesloans@financier.com
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.