Zelf je appartement opknappen in 6 stappen

Het appartement ziet er inmiddels niet meer ‘zo goed als nieuw’ uit en is toe aan een opknapbeurt. Maar waar moet je mee beginnen?

Gepubliceerd: 30 april 2019

Welke klusjes zijn haalbaar voor een doe-het-zelver en wat mag je absoluut niet vergeten? Vandaag nemen wij de 6 belangrijkste stappen met je door.

1. Geef de muur een frisse nieuwe kleur

Een likje verf doet wonderen. Als de witte muur in jouw keuken toch niet meer zo wit is, is het de hoogte tijd om er een verfroller bij te pakken. Geef de wand een laagje helder wit of ga voor een frisse nieuwe kleur. Ook de woonkamer, slaapkamer en studiekamer kun je op deze manier eenvoudig opknappen. Dit is zeker aan te raden als je het appartement gaat verhuren of verkopen.

2. Schilder de buitenkozijnen

Een appartement met afgebladderde verf op de kozijnen ziet er vaak slordig uit. Dit is ontzettend jammer! Het is namelijk helemaal geen lastige klus om de kozijnen zelf op te knappen. Verwijder de oude verf, repareer de beschadigingen, behandel de rotte delen, schuur alles op en breng een nieuwe laag verf aan. Hierbij is het wel van groot belang dat je kiest voor een goede buitenverf. Je kunt online Sikkens verf kopen in allerlei kleuren. Zoek een mooie verfkleur uit en kies je favoriete finish. Hoogglans Sikkens Rubbol verf is bijvoorbeeld een hele geschikte keuze.

3. Creëer meer opbergruimte in het appartement

Soms zit het opknappen van je appartement niet alleen in het repareren of verven. Ook een flinke schoonmaakbeurt doet veel goeds voor je woning. Creëer eerst genoeg opbergruimte door middel van extra kasten. Daarna kun je alle spullen netjes opbergen en een vaste plek geven. Een opgeruimd huis geeft ook meer rust in je hoofd. Probeer het maar eens uit!

4. Maak de badkamertegels grondig schoon

Het is bijna niet te voorkomen: na een tijdje worden de tegels in je badkamer een beetje smoezelig. Het vuil is er niet meer eenvoudig af te vegen en de mooie glans is verdwenen. Maak een middag vrij om de badkamer grondig schoon te maken. Poets ook de kitranden en voegen voor een optimaal resultaat.

5. Geef verouderde meubels een make-over

Heeft de eettafel zijn beste tijd gehad? Koop niet meteen een nieuwe, maar geef de tafel een make-over. Hiermee bespaar je een hoop geld. Je kunt een houten tafel opnieuw schuren en lakken. Of geef het een totaal andere kleur met een pot verf.

6. Reinig het tapijt of vloerkleed

Een tapijt of vloerkleed houdt veel vuil en nare geurtjes vast. Het is dus noodzakelijk om dit af en toe goed te reinigen. Hier kun je speciale poeders en een stofzuiger voor gebruiken. Het is nog beter om een stoomreiniger te huren en hiermee aan de slag te gaan. 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.