Balkonbeglazing: ongekende meerwaarde

Er worden in Nederland veel appartementencomplexen gebouwd en de bewoners willen hun buitenruimte optimaal benutten zonder de hoeveelheid inkomend licht te verminderen.

Geplaatst door: Metalura

Daardoor ontdekken steeds meer mensen de voordelen van balkonbeglazing, aldus Albert van de Breevaart, directeur Metalura. Met een balkonkamer ontstaat een comfortabele plek, waarbij de bewoner het gevoel ervaart dat hij buiten is met alle zekerheid en comfort van binnen.

Albert van de Breevaart: “Met balkonbeglazing bieden we appartementbewoners de kans om het hele jaar door van hun balkon gebruik te maken. Want hoe hoger het balkon, des te mooier het uitzicht. Met balkonbeglazing op maat genieten bewoners nog meer van hun panorama en het terras wordt een comfortabele balkonkamer die tegen wind, regen en geluidshinder beschermt. Met een balkonkamer krijgt de bewoner controle over de jaargetijden. Daarnaast zorgt gesloten balkonbeglazing ook voor extra veiligheid, zonder dat het uitzicht verloren gaat. Het balkon wordt omgetoverd tot een beschutte buitenruimte voorzien van slimme beglazing.”

Een extra leefruimte

Een balkon is op mooie dagen in de zomermaanden vaak een heerlijke plek om te zitten, maar als de weersomstandigheden minder zijn, wordt een balkon meestal weinig of maar kort benut. Met balkonbeglazing ontstaat, hoewel het een buitenruimte blijft, een extra woon-, werk- en leefruimte, die volledig ingericht kan worden, passend in de stijl en smaak van de bewoner.

Passend bij het aanzicht en prettig in gebruik

“Het eenvoudige bedieningsgemak van balkonbeglazing is kenmerkend voor Metalura. Bij mooi weer zijn de glazen panelen gemakkelijk open te schuiven en er ontstaat direct een open terraseffect. Bij slecht weer blijft de balkonbeglazing gesloten. Bij Metalura biedt we verschillende typen balkonbeglazing aan, zoals glazen panelen met een draai/vouwsysteem, windschermen die tegen de balustrade geplaatst kunnen worden en glazen wanden voor op een dakterras. De balkonbeglazing-systemen zijn volledig naar wens te maken, want naast de actuele wet- en regelgeving hebben we ook te maken met specifieke bewonerswensen. Of het om een groot balkon gaat met een brede balustrade of juist om een klein balkon, we leveren altijd balkonbeglazing op maat passend bij de wensen van de appartementbewoner en het complex. Soms zijn er architectonische regels verbonden aan het aanzicht van een gebouw. Met een kaderloos systeem wordt het aanzicht van het gebouw niet verstoord.

Glazen draai-/vouwsysteem-panelen bieden alle flexibiliteit in de indeling van de panelen. De kaderloze balkonbeglazing met het draai-/vouwsysteem is volledig transparant en beschikt over ruimtebesparende slim-fitprofielen. De perfect sluitende glazen panelen zijn daardoor volledig wegklapbaar en in één hoek te plaatsen. Zo blijft het panorama volledig behouden. De panelen zijn oersterk, bestand tegen windkracht 12 en beschikbaar in 8, 10 of 12 mm gehard veiligheidsglas. Daardoor is ons balkonglas ook geschikt voor hoogbouwprojecten.”

De meerwaarde van balkonbeglazing

Balkonbeglazing van Metalura is een stijlvolle oplossing voor zowel uitkragende als inpandige balkons en realiseert vanwege de isolerende werking een energiebesparing. “Dit kunnen bewoners merken op hun totale energierekening. Zodra de zon even op de balkonkamer schijnt, stijgt de temperatuur en is het vaak al snel behaaglijk. Daarnaast zorgt het balkonglas ook voor een geluidsreductie. Lawaai van de straat en andere overlastgeluiden worden met een dichte balkonkamer teruggedrongen, wat voor meer ontspanning en betere nachtrust kan zorgen.

Het kaderloze balkonglas voorkomt dat er grote hoeveelheden regen, wind en stof of vogels op het balkon kunnen komen. En daardoor zijn er minder onderhoud en reparaties aan het balkon nodig en blijft er tijd en geld over voor aan andere dingen.

Een belangrijk aspect is dat een balkonkamer met gesloten glazen wanden ook meer veiligheid bieden. Dankzij de sterkte van het glas kunnen kinderen er spelen en zijn huisdieren ook beschermd in de balkonkamer.”

Vergunning

“Als bewoners voor balkonbeglazing kiezen, krijgen ze vanwege wet- en regelgeving met diverse partijen te maken. Voor de aanvraag van de omgevingsvergunning bij de gemeente is veelal een constructief rapport vereist, om vast te stellen of aan de veiligheidseisen wordt voldaan. Bij Metalura laten we dit rapport gratis opmaken. Ook kunnen we zelf gratis de vergunningsaanvraag verzorgen voor onze klanten, de bewoner betaalt alleen de bouwleges aan de gemeente. Als er behoefte is, geven we de VvE een uitgebreide presentatie over de mogelijkheden en verwachtingen en overleggen met de architect of constructeur van het gebouw.”

Maatwerk en garantie

Metalura is altijd met innovatie en ontwikkeling bezig. “We beschikken over een eigen research & development afdeling. Aanvragen voor balkonbeglazing worden desgewenst gevisualiseerd in een 3D ontwerp. Zo ontstaat direct een realistisch design, waarin de dorpels, uitstekingen en mogelijkheden om balkonglas te bevestigen in kaart worden gebracht. Zo is uitstekend te zien hoe een ontwerp uitpakt en waarmee we rekening moeten houden. Soms hebben we te maken met afwijkingen in een bestaande situatie die om een specifieke oplossing vragen, dan kunnen we met de bewoner direct bespreken wat er allemaal mogelijk is. Bij Metalura werken we uitsluitend met eigen montageteams die de balkonbeglazing vakkundig monteren. De garantie op glas en de constructie is tien jaar, vijf jaar op de coating en één jaar op alle bewegende delen. Uiteraard verzorgen we na de garantieperiode ook een uitstekende service, zodat iedereen lang plezier heeft van zijn balkonbeglazing.”

Meer informatie

www.metalura.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Metalura

Metalura

Van Hennaertweg 2, 2952 CA  ALBLASSERDAM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Metalura
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.