De Knotwilg

In Amsterdam Zuidoost wordt met man en macht gewerkt aan de nieuwbouw van De Knotwilg, een basisschool met tien groepen en een voor- en naschoolse opvang.

Geplaatst door: Gorter Group bv

Duurzaamheid is het sleutelwoord in dit project. De Knotwilg wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG).

De techniek
De primaire opwekking van warmte en koeling wordt verzorgd door twee luchtwater warmtepompen, de afgifte wordt geregeld door een vloerverwarmingssysteem wat gekoppeld is aan een ventilatiesysteem dat wordt aangestuurd op basis van CO2-meting. Het gerealiseerde energielabel wordt A++++ waarbij de EPC 0,43 zal zijn. De school is volledig voorzien van ledverlichting, gelijkstroom ventilatoren, zonnepanelen en aanwezigheidschakelingen in de algemene ruimten zoals toiletten.

Veiligheid
Voor een veilige toegang tot het dak -voor onder meer inspectie- is gekozen voor toepassing van het RHT-dakluik van Gorter. Het luik wordt in combinatie met een grote schaartrap geleverd. Deze trap is speciaal ontworpen voor een veilige uitstap: zeer sterk, geheel op maat en in lijn met het Gorter dakluik om vallen te voorkomen, geen knelgevaar voor handen en tijdens het gebruik eenvoudig te vergrendelen. Het luik zelf is thermisch gescheiden en kent een hoge isolatiewaarde. Een perfect match gezien de duurzaamheidsambities van De Knotwilg.

Wilt u meer weten over de kenmerken van dit dakluik of over het bedrijf Gorter?

www.gorterluiken.nl 

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.