De mogelijkheden voor een geluiddempende vloer; 5 mogelijkheden

Het kan ontzettend vervelend zijn wanneer u op de benedenverdieping precies kunt horen wat er boven u gaande is.

Gepubliceerd: 30 september 2019

Een mooie manier om dit te voorkomen is door een geluiddempende vloer te installeren of andere manieren te vinden om het geluid van de vloer te dempen. We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje.

1. Tapijt en vloerkleden

Zoals u zich waarschijnlijk wel voor kunt stellen helpen tapijt en vloerkleden ontzettend goed bij het dempen van geluid. Niet alleen zijn ze zacht aan de voeten, maar de materialen zorgen er ook voor dat geluiden goed opgevangen worden en hierdoor niet doordreunen naar beneden. Deze twee belangrijke eigenschappen maken vloerkleden of vloerbedekking ontzettend geschikt in bijvoorbeeld de slaapkamers. Zo heeft u en warme voetjes wanneer u uit bed stapt, en hoeven de personen beneden u niet door de kamer te horen lopen.

2. Harde, geluiddempende vloeren

Er zijn ook volop harde, geluiddempende vloeren beschikbaar. Hoewel PVC en laminaat niet de meest stille vloeren zijn (het geluid dreunt via hier juist door naar beneden), zijn het wel mogelijkheden. PVC is een stuk stiller dan laminaat, en kan bij het leggen nog voorzien worden van een extra laag isolatie (een geluiddempende ondervloer) om de geluiden in op te vangen.

3. Een vinyl vloer

Wilt u echte stilte en wilt u de vloeren makkelijk en snel met een dweil schoon kunnen maken? Dan kunt u het beste voor vloeren van vinyl en linoleum gaan. Vinyl is een kunststof (en lijkt wat op PVC) die ontzettend goed is in het dempen van geluid. In vergelijking met PVC is vinyl namelijk erg zacht en soepel en zorgen de verende eigenschappen ervoor dat het geluid makkelijker gedempt wordt.

4. Een linoleum vloer

Wil je een geluiddempende vloer én milieubewust wonen en leven? Dan kunt u voor een linoleum vloer gaan. Deze vloer wordt gemaakt van hernieuwbare, natuurlijke stoffen zoals hars en lijnolie. Niet alleen is deze vloer milieuvriendelijk, het vangt de trillingen van het geluid ook perfect op waardoor het bijna alle geluiden dempt.

5. De geluiddempende ondervloer

Hoewel er keuze genoeg is, heeft u niet altijd de mogelijkheid om direct nieuwe vloeren te gaan leggen of in specifieke materialen te investeren. In dit geval kunt u het ook op een andere manier aanpakken: en wel met een geluiddempende ondervloer. Om deze ondervloer te leggen moet de huidige vloer er natuurlijk wel tijdelijk even uit, maar u hoeft verder geen nieuwe vloer aan te schaffen om voor wat meer demping te zorgen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.