Je appartement een upgrade geven: zo vind je de juiste klusjesmannen

Mogelijk sluit de huidige stijl van je appartement niet meer aan op je persoonlijke smaak. 

Gepubliceerd: 30 september 2020

Het kan een goede reden zijn om een upgrade van het appartement te overwegen! Bij het renoveren of vernieuwen van het appartement is het belangrijk om de juiste vakmensen in te schakelen. Kies bijvoorbeeld voor de hulp van een ervaren stukadoor, een loodgieter voor het vernieuwen van de badkamer en een elektricien voor het verplaatsen van de lichtpunten en stopcontacten. Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn om deze vakmensen te vinden. Hoe weet je of een vakman betrouwbaar is? In dit artikel lees je er meer over.

Maak gebruik van een online platform

Er zijn verschillende online platforms, waarop je klusjesmannen kunt vinden voor jouw klussen. Je vindt hier onder meer een stukadoor, de loodgieter of een elektricien! Het voordeel van het gebruik van zo’n platform is dat je zelf niet op zoek hoeft te gaan naar een specialist. De vakman kan reageren op de klus die jij aanbiedt. Houd er bij het indienen van een nieuwe opdracht rekening mee, dat je de wensen zo uitgebreid mogelijk dient te beschrijven. Op deze manier voorkom je dat het resultaat achteraf tegenvalt.

Informeer naar het portfolio van een vakman

Mocht je zelf op zoek gaan naar een klusjesman, dan is het verstandig om naar een portfolio te informeren. In het portfolio vind je vaak foto’s van reeds uitgevoerde werkzaamheden. Dit geeft een goed beeld van hetgeen je van de klusjesman mag verwachten. Werkt de klusjesman netjes? Worden kwalitatief goede materialen gebruikt? Door bij verschillende partijen een offerte op te vragen, krijg je vaak al een beeld van de kwaliteit die het bedrijf levert. Kies nooit voor de goedkoopste offerte, maar ga ook niet voor het duurste bedrijf! Een middenweg is doorgaans de beste optie.

Bekijk vooraf welke klussen je zelf uit kunt voeren

Om de kosten voor een upgrade van je appartement zo laag mogelijk te houden, kan het lonen om een aantal klussen zelf uit te voeren. Op internet vind je handige stappenplannen, waarin wordt uitgelegd hoe relatief simpele klussen moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van een stopcontact, tegelwerk in de badkamer of keuken, enzovoorts. Door dergelijke stappenplannen nauw op te volgen is de kans klein dat de klus op een verkeerde wijze wordt uitgevoerd. Voor de ingewikkelde klussen kun je vervolgens een specialist inschakelen!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.