Met deze tips geniet u langer van uw balkon

Als appartementseigenaar bent u het er waarschijnlijk mee eens dat het balkon uw belangrijkste buitenplek is. 

Gepubliceerd: 25 juni 2020

De plek om lekker van de frisse lucht, het zonnetje en een ontbijtje te genieten. U heeft helemaal geen grote tuin nodig om toch een heerlijke buitenplek te creëren. Met een aantal kleine aanpassingen is uw balkon al klaar, zodat u met zowel hoge als lage temperaturen gebruik kunt maken van uw balkon. Hoe? Daar lees je hieronder meer over.

Zorg voor een verwarmd balkon

Een avond lekker lang blijven zitten samen met uw partner of ander gezelschap is heel fijn, maar niet altijd mogelijk. Vooral in Nederland zijn we niet gezegend met een klimaat waardoor het elke dag mogelijk is om buiten te zitten. Als u toch een liefhebber bent van buiten eten of bezoek ontvangen dan kunt u dit vaker doen door een elektrische terrasverwarmer aan te schaffen.

Verleng de avonden op uw balkon met buitenverlichting

Met buitenverlichting creëert u ook in de avonduurtjes een fijne sfeer. Het is wel zo prettig als u elkaar nog kunt zien, ook als het donker wordt. Voor een balkon zijn wandlampen een ideale keus, omdat deze weinig plaats in beslag nemen. Ga voor tuinverlichting met een mooi design, zodat het zowel overdag als in de avond een aanwinst is!

Maak een gezellige plek van uw balkon

Het is fijn als u al wat langer kunt genieten van uw balkon met bovenstaande tips. Maar dat wordt nog fijner als uw balkon er ook gezellig uitziet en een heerlijke plek is om te zitten en relaxen.Er zijn enkele kleine dingen die u kunt toevoegen, om uw balkon een kleine upgrade te geven. Onderstaand enkele tips hiervoor:

1. Voeg wat groen toe

Een aantal planten of bloemen misstaan nooit op een balkon. Het zorgt voor meer leven en oogt vrolijk en gezellig. Maak het extra leuk door wat af te wisselen in hoogte van de planten. Kies bijvoorbeeld voor een hangplant en wat planten in potten.

2. Neem een buitenkleed

Met een buitenkleed sla je de plank niet snel mis. Let goed op de vorm van je balkon, bij een vierkant balkon kan een rond buitenkleed een hele goede optie zijn. Voor een langwerpig balkon zijn er heel veel leuke rechthoekige buitenkleden te vinden. Bohemian, modern, klassiek, scandinavisch, retro, u kunt het zo gek nog niet bedenken. Welke stijl past het best bij u en uw balkon?

3. Kom tot rust in een loungehoek

Voor optimaal tot rust komen op uw eigen balkon is een kleine loungehoek eigenlijk onmisbaar. Heeft u de mogelijkheid? Zelfs op een wat smaller balkon kunt u (voor een voordelige prijs) een kleine bank of stoel kopen. Een paar lekkere kussens erin en u bent klaar! Bent u zelf handig of heeft u een handige partner? Dan heeft u in een handomdraai van een aantal pallets een comfortabel bankje gemaakt.

Hopelijk motiveert deze blog u om van uw balkon het fijnste buitenplekje van Nederland te maken. Succes!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.