Openr: video-intercom met eenvoudige innovatieve app

Openr uit Rotterdam lanceert video-intercom met eenvoudige innovatieve app die deuren van nieuw appartementencomplex Bataviahaven in Lelystad opent.

Gepubliceerd: 17 juni 2019

Van Wijnen kiest voor een digitaal slimme en vriendelijke manier om bezoekers en bewoners van een gebouw toegang te verlenen.

Ontwikkelende aannemer Van Wijnen bouwt in Lelystad het wooncomplex Bataviahaven. Dit nieuwbouwproject is opgesplitst in meerdere woningen voor verschillende doelgroepen. Het volledige wooncomplex wordt in 2021 opgeleverd. Voor de achttien starterswoningen in dit complex, laat Van Wijnen het intercomsysteem van Openr installeren. Dit intercomsysteem levert toegangsoplossingen waarmee op een digitaal slimme en veilige manier toegang wordt verleend aan gebouwen met meerdere gebruikers.

Van Wijnen start in juli 2019 met de bouw van het wooncomplex Bataviahaven aan de rand van het Markermeer in Lelystad, dat in 2021 opgeleverd wordt. In totaal worden in dit nieuwbouwcomplex 175 koop- en huurwoningen gerealiseerd voor verschillende doelgroepen, van starters, gezinnen, 50-plussers tot senioren. Het betreft verschillende typen woningen zoals drielaagse stadshuizen met een eigen tuin, penthouses, juniorappartementen en aangepaste appartementen voor mensen met extra zorgwensen. Het robuuste wooncomplex met strakke lijnen en kenmerkende hoge ramen, doet denken aan de iconische, oude pakhuizen aan de stadskades, dat past bij de industriële sfeer van de haven.

Digitaal slimme en veilige toegangsoplossing

In de toren van dit residentiële project worden achttien juniorappartementen gerealiseerd waarin Van Wijnen innovatieve technologieën implementeert. Bij deze achttien appartementen wordt het vernieuwende intercomsysteem van Openr toegepast. Openr levert toegangsoplossingen aan waarmee gebruikers op een digitaal slimme en veilige manier toegang krijgen en geven tot een gebouw, met name in gebouwen waar veel mensen de hoofdingang passeren, zoals appartementencomplexen of in coworking spaces. Het intercomsysteem omvat een online dashboard dat 24 uur per dag beschikbaar is voor beheerders en gebruikers. In het online dashboard kunnen makkelijk virtuele sleutels worden aangemaakt om de toegang snel en slim te bedienen.

Innovatiekracht

Dennis Kroon, junior projectontwikkelaar bij Van Wijnen: “De ideeën van Openr passen perfect bij de innovatiekracht van Van Wijnen”, zegt Kroon. “De bouwsector is per definitie traditioneel en behoudend, maar Van Wijnen wil zich onderscheiden met innovatieve toepassingen. Deze digitale toegangsoplossing haakt in op actuele innovaties in de bouw. We passen dit systeem toe in de juniorappartementen.” Kroon vertelt dat Van Wijnen nauwlettend de wensen en behoeften van de bewoners volgt. Deze doelgroep behoort tot de millennials en zij organiseren hun levensstijl met online tools. Openr biedt een slimme tool aan die exact aansluit bij de behoeften van deze doelgroep. “Omdat tegenwoordig alles en iedereen flexibel is en 24/7 digitaal bereikbaar moet zijn, is het ondenkbaar dat je je woning niet in kunt door bijvoorbeeld een storing van een intercomsysteem. Met het intercomsysteem van Openr heb je als bewoner 24/7 eenvoudig toegang tot je woning of kun je met een simpele app de deur openen voor iemand die je toegang wilt verlenen”, zegt Kroon. De juniorwoningen hebben een oppervlak van 50m2 , geschikt voor een alleenstaande starter of een jong stel die de app van Openr als een nieuwe standaard zien. “In allerlei situaties is het systeem van Openr handig”, geeft Kroon aan. “Met je mobiel kun je videobellen. Je kunt dus iemand zien, tegelijkertijd spreken en de deur opendoen, bijvoorbeeld als een online bestelling wordt afgeleverd. Je kunt ook een tijdslot invoeren voor het tijdstip dat iemand naar binnen wil. Dit systeem 2 zie ik echt als een meerwaarde voor je woning. Gebruikers kunnen de app installeren op hun telefoon, desktop en tablet.”, zegt Kroon.

Draadloos en eenvoudige, snelle installatie

Het intercomsysteem is draadloos en vraagt niet om een ingewikkelde installatie. Bij traditionele intercomsystemen heeft de intercom binnenposten en bekabeling nodig om in verbinding te staan met elke woning. Openr verbindt deuren met het internet waardoor deze eenvoudig, veilig en overal te openen zijn. De intercom van Openr wordt bediend met een app op je telefoon, tablet of desktop. Deze app dient als binnenpost, dus bekabeling en vaste binnenposten zijn overbodig. “Voor Van Wijnen als ontwikkelaar is dit systeem uniek, omdat de investering van deze installatie sterk gereduceerd wordt door besparing op de bekabeling van binnenposten”, zegt Kroon.

Flexibel toegangssysteem anno nu

Jan Belon is co-founder en directeur van Openr. Hij vindt het geweldig dat Openr opvalt bij een ontwikkelende bouwer zoals Van Wijnen. “Door de transitie in de bouwsector zie je meer aandacht voor nieuwe toegangsoplossingen ontstaan. Het is mooi dat Van Wijnen besluit om met Openr in zee te gaan. Dit is voor ons een mooie toevoeging aan de reeds 60 locaties waar Openr inmiddels is bevestigd.” Belon vertelt dat Openr een online dashboard levert waarmee je snel een nieuwe gebruiker, unit en organisatie kunt toevoegen. Of een link sturen aan een nieuwe gebruiker die bijvoorbeeld één uur geldig is om de deur te openen. Het systeem van Openr is een ideale ondersteuning bij de werkzaamheden van de verhuurder of gebouwbeheerder, bijvoorbeeld van woningcorporaties. “Geen gedoe meer met sleutels die kwijt zijn en bijgemaakt moeten worden. Sleutels zijn niet meer nodig, want de toegang wordt met een digitale code verleend.” Met dit systeem kan de verhuurder of gebouwbeheerder zelfstandig zijn zaken afhandelen regelen en onmiddellijk voor een nieuwe gebruiker (lees: huurder) de toegang regelen. “Dat biedt een ongekend gemak voor beide partijen”, zegt Belon. “Het systeem is vrij uniek. Je kunt bijvoorbeeld een dag of paar dagen een bepaalde ruimte in een coworking space voor een bepaalde periode beschikbaar stellen. Het is namelijk voor veel mensen belangrijk om te weten wanneer en welke ruimte beschikbaar is. “Of bij schoonmakers van een kantoor bijvoorbeeld, die buiten kantooruren om toegang worden verleend. Openr faciliteert dit soort mogelijkheden. Deze slimme en flexibele toegangsmogelijkheden sluiten perfect aan bij de maatschappij van nu”, stelt Belon vast.

Kostenbesparend en snelheid

Installatiebedrijf Van den Pol Elektrotechniek uit Montfoort installeert het intercomsysteem van Openr bij de appartementen van de Bataviahaven. Naast dagelijkse service in beheer en onderhoud van installaties in gebouwen en woningen, houdt Van den Pol zich ook bezig met beveiligingssystemen. “Vanaf het begin dat Openr dit soort innovatieve ontwikkelingen van online toegangsmogelijkheden startte, waren we al razend enthousiast. Vooral ook omdat Openr vernieuwende, mooie en vooral ook hele nuttige systemen kan ontwerpen, trok dat onze aandacht”, zegt Dennis van Meurs, businessunitleider bij Van den Pol. “Wij staan met ons installatiebedrijf graag vooraan om dit soort nieuwe technieken zoals deurcommunicatie, voor het eerst in een nieuwbouwproject toe te passen.” Volgens Van Meurs levert het installeren van het Openr systeem een aanzienlijke kostenbesparing op met minder lange doorlooptijden. “Eigenlijk installeren we geen apparaat meer, maar we leveren een mooi intercomsysteem met diensten aan de gebruiker en de gebouwbeheerder”, zegt Van Meurs. “Wij bieden de gebruiker of gebouwbeheerder een langetermijnrelatie aan met het systeem van Openr voor een 24-uurs service. Hiermee ontzorgen wij online onze klanten bij mutaties of aanpassingen van de programmering.” Van Meurs merkt een sterke transitie in de installatiebranche richting het smart installeren van smart producten. Opdrachtgevers willen geen intercom meer, maar een 24-uurs service om toegang te hebben tot een pand. “Met het hele installatieproces, is een forse tijdswinst te behalen.” Van Meurs vindt dat je als installatiebedrijf verplicht bent om dit soort innovatieve technieken op de voet te volgen. “Met Openr kunnen wij onze klanten een mooi en innovatief intercomsysteem bieden, dat het altijd doet. Dat is ook wat onze klanten willen”, zegt Van Meurs.

Voor meer informatie: get.openr.nl/

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.