Uw huurders vertrekken; deze klusjes kunt u nu doen

Wanneer uw huurders aangeven dat ze gaan verhuizen – en dus uw appartement verlaten – kan dat even lastig zijn.

Gepubliceerd: 26 januari 2021

U moet immers op zoek naar nieuwe huurders en dat kost wat tijd en moeite. Toch kan het ook een fijn moment zijn om uw appartement onder handen te nemen, nu u vrij toegang heeft tot de woning. Hoe beter de woning eruitzien, des te groter de kans dat er snel nieuwe bewoners zullen zijn en u de huur eventueel kunt verhogen. Het is hoog tijd om nieuw gereedschap te bestellen wat klusjes uit te voeren. De volgende vragen kunt u zich stellen om een snelle controle uit te voeren.

Ziet de vloer er nog goed uit?

Afhankelijk van hoe lang de vorige bewoners in uw appartement hebben gezeten, kan het zijn dat een nieuwe vloer mogelijk nodig is. Wellicht heeft u de vorige keer niets aan de vloer gedaan en ziet u nu dat deze toch niet helemaal netjes meer is? Bij twijfel kunt u ook altijd de plinten vernieuwen. Dit kan een hoop tijd en kosten besparen, maar kan heel veel effect hebben op de ruimte. Nette plinten kunnen namelijk de wat geleefde vloer een oppepper geven.

Welke klussen kunnen er in de keuken gedaan worden?

De keuken werd waarschijnlijk dagelijks meerdere keren gebruikt door de vorige bewoners. Deze kan dus een goede kritische blik gebruiken. Zitten alle kastdeurtjes nog recht? Loopt de kraan goed door en zit deze nog goed vast? Werkt de afzuigkap nog voldoende of moeten de filters wellicht vervangen worden? Huurders letten over het algemeen toch een stuk minder op dit soort zaken.

Kunnen de muren wat verf gebruiken?

Een vers likje verf op de muur kan de uitstraling van een appartement veel goeds doen. Dit kan er zelfs voor zorgen dat u aan de rest van het appartement weinig hoeft te klussen, aangezien de muren een ontzettend groot aandeel in de ruimte hebben. Evalueer per kamer of deze wat opfrissing kan gebruiken en doe dit dan ook direct. Zo lijkt het appartement weer als nieuw en wordt het veel aantrekkelijker voor huurders om deze snel te betrekken.

Moet de badkamer vernieuwd worden?

Voor veel huurders is een nette badkamer een must. Controleer of de badkamer gewoon een goede schrobbeurt kan gebruiken of dat het noodzakelijk is om bijvoorbeeld een nieuwe douchecabine te plaatsen. Dit lijkt wellicht als een grote en dure klus, maar nu heeft u voldoende tijd om prijzen te vergelijken. Wanneer de nieuwe bewoners ingetrokken zijn en er is een probleem met de badkamer, zal dit binnen enkele dagen opgelost moeten zijn. Hierdoor heeft u niet altijd de keuze om dit probleem voor een goede prijs te verhelpen.

Het is zeer verstandig om een grondige check te doen in uw appartement voordat er nieuwe bewoners komen. Zo kunt u in uw eigen tijd problemen voorkomen en voortijdig oplossen!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.