Vernieuwde galerijvloeren ERA-flats

De ERA-flats in Rotterdam zijn gebouwd in de jaren ’60 en ’70 en bedacht door J.P van Eesteren onder de naam Van Eesteren Rationale Aanpak (ERA).

Geplaatst door: Triflex BV

In 2019 is er besloten om nieuw leven te blazen in deze bestaande complexen, waar Triflex zijn steentje aan bij mocht dragen. Het ging om een renovatie van de balkons en galerijen die hoognodig aan vervanging toe waren. Het afschot op de galerijvloeren diende te worden verbeterd en dilataties duurzaam te worden afgedicht, om zo kans op inwatering tegen te gaan. De werkzaamheden zijn vakkundig uitgevoerd door erkend Triflex-applicateur Rumitec.

Voor alle complexen is er gekozen voor een veilig en tevens esthetisch systeem. Omdat het een vrij dun systeem is, volgt dit systeem het profiel van de ondergrond. Een goede voorbehandeling van het oppervlak is dus bepalend voor het eindresultaat. De aanblik of esthetische afwerking wordt door de keuze van het instrooimateriaal bepaald. Bescherming, antislip en esthetiek worden gecombineerd tot een beschermende antisliplaag voor balkons, terrassen, galerijen en wandeldekken. Door de vele beschikbare RAL-kleuren, gekleurd kwartszand en een transparante finish voldoet het vloerveld aan iedere wens.

Snelle uitharding
De renovatie van deze flats moest plaatsvinden in een volledig bewoonde situatie, waardoor de woningen volledig bereikbaar dienden te blijven. Door de snelle uitharding van de Triflex producten was het daarom niet nodig om loopvoorzieningen toe te passen. De flats zijn ook deels in de koudere maanden uitgevoerd, wat alleen met PMMA mogelijk is door de verwerkingstemperatuur. Als eerst begonnen de verwerkers met het schuren van de ondergrond.
Vervolgens is de vloer voorzien van een Triflex primer, waarna het afschot vakkundig werd gecorrigeerd en de dilatatie werd afgedicht. Tot slot werd de vloer voorzien van een antislip afwerking.

Het resultaat is een uiterst veilige afwerking met een esthetische aanblik door de transparante finish. De vloeren bieden de bewoners bescherming tegen uitglijden doormiddel van de antislip laag. Zo hoeft nattigheid niet meer tot gladde oppervlakken te leiden.

Meer weten of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.