Tips voor appartementeneigenaren: hoe creëer je een luxe woning?

Heeft u één of meerdere appartementen en vind u de uitstraling van het appartement ook zo belangrijk? Prioriteit is dat het appartement er netjes en verzorgd uitziet, maar het moet ook functioneel zijn.

Gepubliceerd: 07 februari 2023

In deze blog leest u tips hoe je een luxe uitstraling aan het appartement kunt geven.

#1. Stalen deuren

Door middel van stalen deuren in de woning te plaatsen creëren we direct een luxe sfeer. Dit staat prachtig in combinatie met een mooie visgraat vloer en stalen kozijnen bijvoorbeeld. De stalen deuren geven niet alleen een luxe uitstraling, maar ook zorgt het ervoor dat er meer licht de woning binnenkomt.

#2. Goude details

Denk hierbij aan subtiele details, zoals accenten goud in huis. Zorg voor een deurklink in het goud bijvoorbeeld. Hierdoor creëer je een luxe uitstraling en maak je de basis van het appartement/woning direct sfeervol. Een andere tip is om te kiezen voor gouden details in de badkamer. Zorg ervoor dat u hier ook gebruik maakt van luxe materialen, zoals marmeren tegels bijvoorbeeld en ook gouden kranen. Hierdoor krijg je direct een spa-gevoel in de badkamers.

#3. Kleine badkamer

Wanneer u te maken heeft met een kleine badkamer of een ruimte waar u de badkamer in wil maken, dan zijn er een aantal punten die handig zijn om mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan hangende meubels, zodat er geen ruimte verloren gaat op de vloer. Kies daarnaast voor egale tegels op de muur en vloer. Hierdoor oogt het rustig en ruimtelijker. De ruimte ziet er gelijk een stuk ruimer uit. In een kleine badkamer is het ook van belang om een inloop douche te plaatsen. Hiermee zorg je ervoor dat er wederom geen ruimte verloren gaat door er een bad bijvoorbeeld te plaatsen. Dat vult de ruimte namelijk erg snel.
<

#4. De juiste verlichting

In huis is verlichting erg belangrijk. Zorg daarom voor mooie inbouwspotjes in de keuken, maar ook in de badkamer. Kies er daarnaast voor om de lichtbronnen te kunnen dimmen en zorg voor een goede kwaliteit van de lampen. Hierdoor heeft het een lange levensduur, maar ook zorgt het voor een luxe gevoel in de woning.

#5. Duurzaam wonen

We kunnen én willen er niet meer omheen: duurzaam wonen. In nieuwe en bestaande appartementen is het van belang om hier ook rekening mee te houden. Bereken hoe zuinig de douche is en kijk naar waterbesparende innovaties, zoals een toilet zonder spoelrand en instelbaar spoelvolume, waterbesparende kraan en douche-warmteterugwinning. Er zijn genoeg mogelijkheden hiervoor. Kijk daarom goed naar hoe u de woning zo duurzaam mogelijk kunt maken.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.