..........
shadow_fix

Promenadedak

T&G Terrein en Groenvoorziening heeft als hoofdaannemer in opdracht van de gemeente Veldhoven en VvE Bree een 1500 m2 groot promenadedek met een innovatieve opbouw en waterafvoersysteem aangelegd volgens het design & construct principe.

De oude dakopbouw is door de jaren heen gaan lekken en reparaties waren vaak van tijdelijke duur. Het oude afwateringssysteem, bestaande uit een lijngoot en onder afschot aangebrachte verharding was ook zwaar verouderd. Het verwijderen van de oude bestrating en verdere dakopbouw is, door de beperkte draagkracht van het dak, uitgevoerd met behulp van lichte machines. De aanvoer van verharding en overige materialen is door T&G voornamelijk uitgevoerd door middel van verticaal transport.

Bij de aanleg is T&G, in samenspraak met Ben Roos dakbedekkingen, met een innovatieve oplossing gekomen. Voordat de nieuwe verharding is aangebracht, is het oppervlak behandeld met dakafdichtingsmateriaal van Hydrotech, welke volledig water afvoerend werkt.
Op deze Hydrotech-ondergrond heeft T&G een beschermlaag aangebracht, waarna hier drainagematten op zijn gelegd die zorgen voor extra watervoerende capaciteit. Deze drainagematten zorgen ervoor dat de verharding niet onder afschot gelegd hoeft te worden.

Deze drainagematten zijn afgedekt met een filterdoek waarna een laag split is aangebracht waarop de verharding (T&G heeft gekozen voor betonnen tegels van 20 bij 20 centimeter) is aangebracht.
Om de waterafvoer te garanderen heeft T&G in de lengtevoegen van de bestrating het innovatieve drainvoegsysteem van Drainvast toegepast. De drainvoeg is goed voor een afvoercapaciteit van meer dan 750 liter per vierkante meter per uur. Op een aantal plaatsen in de bestrating is ook nog een noodafvoersysteem aangebracht door de Drainbrick toe te passen.

Door de toepassing van innovatieve materialen geeft T&G een garantie op de waterdichtheid van 20 jaar.

Hier vind je meer producten van T&G.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam