Het inrichten van een gezellige en praktische veranda door 3 tips

Een veranda is de overkapte aanbouw van een woning die veelal op maat gemaakt wordt. De juiste inrichting van een veranda creëert een zekere mate van gezelligheid.

Gepubliceerd: 14 juni 2018

3 tips voor het inrichten van een gezellige en praktische veranda

Een veranda is de overkapte aanbouw van een woning. Deze overkapping beschikt over een vloer, die meestal op de gelijke hoogte ligt als de vloer binnenshuis. Vaak wordt een veranda op maat zodat deze passend is bij de rest van de woning. Een veranda is een ontzettende meerwaarde voor elke woning. Zo wordt een veranda voor diverse doeleinden gebruikt. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan gezellige buitendiners met het eigen gezin of vrienden. Daarnaast biedt een veranda de mogelijkheid om gedurende alle seizoenen te genieten van de buitenlucht in eigen tuin. Door de overkapping blijft men namelijk beschermt tegen alle vormen van neerslag. Ook kunnen er extra voorzieningen zoals ‘heaters’ geïnstalleerd worden. Door deze techniek blijft men er ook in de late uurtjes warm bij zitten. De meerwaarde van een veranda is vaak wel duidelijk. Het enige waar men mee worstelt is de inrichting van een veranda. Met dit in gedachte zullen er enkele tips gegeven worden om een veranda praktisch en gezellig in te richten.

De juiste keuze van decoratie en buitenmeubilair

Geen enkele veranda is compleet zonder de juiste buitenmeubelen. Het is per slot van rekening wel fijn om ergens te kunnen zitten wanneer er bezoek is. Vaak wordt er een eettafel geplaatst onder het overkapte gedeelte van een veranda. Dat de eettafel geplaatst wordt onder de overkapping is erg belangrijk. Het wisselvallige weer van Nederland heeft namelijk een behoorlijk aantal tuinfeestjes letterlijk en figuurlijk in het water doen lopen. Afgezien de eettafel plaatst men veelal een loungeset, denk hierbij aan een combinatie van comfortabele banken en stoelen. Hier kan men heerlijk ontspannen met een lekker boek en een kop koffie. Ook plaatst men veelal een vloerkleden op de houten vloer van een veranda. Dit geeft een ontzettend knus effect. Bij een stenen vloer komt het vloerkleed er echter minder mooi uit. Daarnaast is het leuk om plantenpotten te plaatsen onder veranda, dit resultaat in heerlijke geuren en kleuren. Een ander decoratief product dat wordt gebruikt om de veranda op te leuken is een windlicht. Deze worden veelal ’s avonds gebruikt bij het natafelen, het kaarslicht creëert dan een gezellige sfeer.

Warm blijven door de installatie van heaters

Afgezien een gezellige inrichting dient een veranda ook praktisch te zijn. Zoals eerder gezegd is kan men gedurende alle seizoenen droog zitten onder de overkapping. Het is alleen zo dat wanneer de wintertijden in aantocht zijn, het behoorlijk koud kan raken. Toch vinden mensen het fijn om even te genieten van de buitenlucht wanneer zij de hele dag binnen hebben gewerkt of iets dergelijks. Voor deze mensen is het relevant om heaters te installeren. Deze heaters zorgen voor een verwarmde veranda waardoor men ook in de koudere tijden buiten kunnen zitten.

Een buitenkeuken zorgt voor gezellige tuinfeestjes

Het toppunt van een luxueuze veranda is de plaatsing van een buitenkeuken. Deze buitenkeuken maakt het mogelijk om de meest gezellige tuinfeestjes te organiseren. Vaak bestaat deze keuken uit een barbecue, aanrechtblad en kastjes. Zo hoeft de chef-kok in huis niet gezelligheid te missen doordat hij of zij binnenshuis aan het sloven is.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.