Slimme tips voor jouw tuin

Om jouw tuin in te richten, is het leuk om inspiratie op te doen. Het is fijn als de tuin mooi is, maar deze moet ook praktisch zijn.

Gepubliceerd: 08 maart 2017

Deze gouden combinatie is gelukkig eenvoudig te bereiken. Daarvoor geven wij jou graag een aantal handige tips. Zo is jouw tuin perfect, in een handomdraai.

Goede verlichting

Een goed verlichte tuin zorgt voor meer mogelijkheden. Je kunt hierdoor ook in de avonduren genieten van jouw (groene) paradijsje. Daarnaast zorgt licht ook voor sfeer. Je kunt kiezen voor een decoratieve lamp, die ook meteen wat extra gezelligheid toevoegt. Daarnaast zijn er functionele exemplaren, die je niet ziet totdat je ze aan zet. Je kunt deze twee mogelijkheden combineren, voor het perfecte resultaat.

Koop kunstgras

Kunstgras is superhandig voor elke tuin. Het vereist weinig onderhoud en het zorgt meteen voor een mooie groene uitstraling, zelfs in de winter. Vaak heeft men het vooroordeel dat het er nep uitziet. Gelukkig is ook dat de laatste jaren niet meer het geval, door steeds realistischer design. Naast een goede uitstraling, zorgt kunstgras bestellen ook voor extra veiligheid. Het is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor onder speeltoestellen van kinderen.

Een mooie schutting

Je kunt een nieuwe schutting kopen, maar je kunt jouw oude schutting ook mooier maken. Dit kan door deze te verven, maar je kunt er ook decoratie aanhangen om deze te verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan een bijzonder schilderij of een leuk verticaal kruidentuintje. Ook fotolijstjes kunnen een leuke toevoeging zijn. Natuurlijk kun je zelf ook creatief aan de slag, door bijvoorbeeld jouw eigen plantenrek te ontwerpen van glazen vaasjes.

Een waterschaal

Ben je niet zo van de fonteintjes of zijn deze buiten jouw budget? Dan is een waterschaal een bijzonder alternatief. Het ziet er vernieuwend uit en het is eenvoudig om ze te decoreren. Plaats de schaal (of schalen) in jouw tuin en vul ze voor een deel met water. Je kunt er vervolgens waterplantjes in doen. Het fijne hiervan is dat ze weinig onderhoud vereisen. Zo kun je met weinig moeite, dus toch veel plezier hebben van jouw tuin.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.