..........
shadow_fix

Slimme tips voor jouw tuin

Om jouw tuin in te richten, is het leuk om inspiratie op te doen. Het is fijn als de tuin mooi is, maar deze moet ook praktisch zijn.

Deze gouden combinatie is gelukkig eenvoudig te bereiken. Daarvoor geven wij jou graag een aantal handige tips. Zo is jouw tuin perfect, in een handomdraai.

Goede verlichting

Een goed verlichte tuin zorgt voor meer mogelijkheden. Je kunt hierdoor ook in de avonduren genieten van jouw (groene) paradijsje. Daarnaast zorgt licht ook voor sfeer. Je kunt kiezen voor een decoratieve lamp, die ook meteen wat extra gezelligheid toevoegt. Daarnaast zijn er functionele exemplaren, die je niet ziet totdat je ze aan zet. Je kunt deze twee mogelijkheden combineren, voor het perfecte resultaat.

Koop kunstgras

Kunstgras is superhandig voor elke tuin. Het vereist weinig onderhoud en het zorgt meteen voor een mooie groene uitstraling, zelfs in de winter. Vaak heeft men het vooroordeel dat het er nep uitziet. Gelukkig is ook dat de laatste jaren niet meer het geval, door steeds realistischer design. Naast een goede uitstraling, zorgt kunstgras ook voor extra veiligheid. Het is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor onder speeltoestellen van kinderen.

Een mooie schutting

Je kunt een nieuwe schutting kopen, maar je kunt jouw oude schutting ook mooier maken. Dit kan door deze te verven, maar je kunt er ook decoratie aanhangen om deze te verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan een bijzonder schilderij of een leuk verticaal kruidentuintje. Ook fotolijstjes kunnen een leuke toevoeging zijn. Natuurlijk kun je zelf ook creatief aan de slag, door bijvoorbeeld jouw eigen plantenrek te ontwerpen van glazen vaasjes.

Een waterschaal

Ben je niet zo van de fonteintjes of zijn deze buiten jouw budget? Dan is een waterschaal een bijzonder alternatief. Het ziet er vernieuwend uit en het is eenvoudig om ze te decoreren. Plaats de schaal (of schalen) in jouw tuin en vul ze voor een deel met water. Je kunt er vervolgens waterplantjes in doen. Het fijne hiervan is dat ze weinig onderhoud vereisen. Zo kun je met weinig moeite, dus toch veel plezier hebben van jouw tuin.

 • Ultiem genieten op je balkon

  balkon

  Als eigenaar van een appartement hoef je je meestal geen zorgen te maken om een tuin. Als je ’s zomers lekker buiten wilt zitten, kan dat meestal wel op je balkon.

 • Het aanleggen van graszoden

  tuinonderhoud

  Je hebt ervoor gekozen om graszoden te gaan aanleggen in je tuin of terrein. Daarbij stel je je dan de vraag hoe je daaraan begint, wat zijn de te volgen stappen en wat heb je hiervoor nodig?

 • Welke balkonvloer voor uw balkon

  balkon

  Woont u midden in de stad in een appartement of een flat en heeft u niet de beschikking over een eigen tuin(tje)? Maar heeft u daar wel behoefte aan? Dan is kunstgras op uw balkon wellicht een mooi alternatief. Maar er is meer mogelijk!

 • Keuzestress: neem je een écht gazon of een kunstgazon?

  tuinonderhoud

  Wie een nieuwbouwwoning koopt of huurt komt voor een hele moderne discussie te staan: neem je kunstgras of natuurgras in de tuin?

 • Kunstgras op je balkon

  balkon

  Veel mensen willen graag eens iets anders als balkonvloer, iets waarmee ze onderscheidend zijn en wat toch praktisch is.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam