Veilig bergen

Wanneer uw appartement over een berging beschikt, is één van de eerste vereisten dat deze uw spullen beschermen tegen weersinvloeden. Appartementseigenaren hechten ook grote waarde aan een goed bruikbare buitenruimte.

Gepubliceerd: 22 mei 2018

Veel appartementen en kantoren raken uit de gratie door het ontbreken van individuele ruimtes voor berging en stalling. Men verwacht goed afsluitbare ruimtes waarin fietsen en scootmobiels veilig gestald worden, die goed bereikbaar zijn en voorzien van elektriciteit. Daarom werpen we in deze editie van Appartement & Eigenaar een blik op de mogelijkheden met overkappingen.

Het gebrek aan berging brengt meer nadelen met zich mee dan alleen een lagere marktwaarde van de appartementen. Bergingen worden vaak gebruikt om fietsen droog en veilig te stallen. Wie zijn fiets niet in of vlakbij de eigen woning kan zetten, zal hem minder vaak gebruiken en kiezen voor een minder gezonde wijze van vervoer, zoals de auto.

Stalling

Een goede buitenberging kan daarom een belangrijke rol spelen voor een appartementencomplex. Dit geldt vooral voor fietsenoverkappingen, hierbij staat uw stalen ros ook nog eens goed beschut. Er is een groot aanbod in fietsoverkappingen, bijvoorbeeld met lichtstraat of vlakke dakstructuur. Met wandsystemen in diverse houtsoorten, volkern of kunststofplaten, glas of gaas. En dat voor elke locatie en elk budget. De nieuwe generatie fietsenoverkappingen is steeds eenvoudiger te plaatsen en zijn eventueel ook uit te breiden. Daarnaast zijn de fietsoverkappingen zowel open als gesloten te maken. Er zijn dus vele mogelijkheden, duidelijk is in ieder geval dat uw fiets veilig en beschut staat!

Berging

Naast fietsoverkapping zien we ook steeds meer appartementencomplexen met grote binnen- en buitenboxen. De vergrijzing en de verandering in levensstijl van de consument vraagt om een individuele en beveiligde bergruimte. Naast de gebruikelijk spullen blijkt dat de consument zijn of haar duurdere gebruiksartikelen, zoals elektrische fietsen, scootmobiels, scooters en sportfietsen, in een veilige berging stallen. Persoonlijke eigendommen staan daaringestald buiten het zicht en bereik van onbevoegden. Voordeel is bovendien dat je het oneigenlijk gebruik van openbare ruimtes zoals gangen en hallen en van bewoonbare vierkante meters die niet voor het plaatsen van fietsen bedoeld zijn voorkomt.

SpacePlace®

Ruimte Kwadraat plaatst efficiënt en snel lockers, bergingen en grotere binnen- en buitenboxen. Deze forsere ruimtes dragen de naam SpacePlace en bieden ruimte aan een scootmobiel of twee fietsen. Ruimte Kwadraat bouwt de SpacePlace met modules. SpacePlaces worden opgebouwd uit geïsoleerde stalen wanden, vloeren en daken. Ze zijn in vele kleuren en structuren leverbaar. De deur is standaard uitgerust met een hoogwaardig cilinderslot en anti-inbraakstrip. De SpacePlace onderscheidt zich door grote flexibiliteit in de maatvoering.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.