VvE Hortus pioniert in laadoplossingen

VvE in Utrecht deelt de genomen stappen voor een laadoplossing gericht op de toekomst.

Geplaatst door: Laadsnel

Eind 2019, net na de oplevering van de appartementen en parkeergarage in de Utrechtse wijk Veemarkt werden de eerste contacten gelegd. Marc Huizer, al tien jaar EV rijder, heeft eerdere zakelijke laadpunten laten installeren door Marcel Hogenes en wist hem daardoor nu ook te vinden.

Voorbereiding

Na het doornemen van tekeningen en bouwplannen konden de eerste voorstellen in januari 2020 worden voorgelegd aan de het bestuur van VvE Hortus. In de overleggen binnen de VvE bleek al gauw dat het een uitdaging was om alle bewoners enthousiast te krijgen voor het meedenken over een oplossing. VvE Hortus heeft daarom gekozen om alleen de investering in de infrastructuur voor haar rekening en te nemen en de bewoners die gebruik willen maken van een laadpunt deze zelf te laten betalen.

Na intern overleg en een informatieavond waren er 15 bewoners enthousiast en hebben bij de installatie in 2022 een laadpunt op hun parkeerplaats laten realiseren. Door de vlakband techniek die Laadsnel.nl gebruikt kan in een keer de complete infrastructuur voor de gehele parkeergarage worden aangelegd. Hierdoor kunnen de overige bewoners in de toekomst relatief simpel een laadpunt laten installeren. De oplossing met de vlakband kabel was uiteindelijk goedkoper, eenvoudiger en netter weg te werken. En houdt meer rekening met de toekomstige veiligheidseisen opgelegd vanuit de overheid.

VvE Hortus kiest ervoor om zelf de backoffice en verrekening van stroomkosten te organiseren. Door ervaring met en interesse in elektrisch rijden liep dit soepel, VvE Hortus kan zich echter voorstellen dat andere VvE’s dit wel uitbesteden.

Laadsnel.nl

Controle laadpunt na installatie.

 

Installatie

De eerste installatie vond plaats in april 2022 en is naar tevredenheid van de VvE verlopen. Zoals veel projecten binnen een VvE valt of staat alles met een goede planning. Dus op tijd aangeven wanneer de installateurs komen zodat alle bewoners de auto’s kunnen verplaatsen, ook degene die in die week op vakantie zijn en duidelijk communiceren wat er gebeurt en de eventuele overlast is. ‘Ons complex en parkeergarage stamt uit 2019, hierdoor was de huidige stroomaansluiting voldoende voor het laden van een klein aantal elektrische voortuigen in combinatie met de centrale voorzieningen zoals verlichting, lift en hydrofoor. Dankzij het toepassen van Dynamic Load Balancing kan er op de relatief lichte aansluiting toch met 15 auto’s worden geladen. We zijn nu met Laadsnel.nl en Stedin in gesprek om te kijken of we dit moeten verzwaren en wat we daar precies voor nodig hebben.’

Omdat VvE Hortus heeft gekozen om de installatie te kopen en de backoffice zelf te organiseren is er vooralsnog geen doorlopend (onderhouds)contract. Dit staat echter wel op de VvE agenda. Vanuit het principe van goed huisvaderschap is het belangrijk om een professionele partner het onderhoud te laten verzorgen en ook te kunnen bellen wanneer er iets aan de hand is’, aldus Ruben. Laadsnel.nl heeft tot volle tevredenheid de eerste installatie gedaan. Voor toekomstige uitbreidingen van laadpunten en ook voor het onderhoud is Laadsnel.nl een logische partner.’

Bedrijvengids Geplaatst door
Laadsnel

Laadsnel

Distributieweg 21, 2404 CM  Alphen a/d rijn

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Arthur Steenmeijer
9 maanden geleden
Ik ben tezamen met mijn collega dhr. Peter Huisman, de Raad van Overleg van appartementencomplex De Wildernisse. Wij zijn in contact met Laadloket, dat ons een offerte heeft doen toekomen. voor ringleiding en Zaptec laadpalen. Echter, wij verwachtten meerdere offertes. Nu ben ik zelf op zoek gegaan en uw oplossing spreekt ons zeer aan. Graag worden wij z.s.m. benaderd door een adviseur van U om een en ander te bespreken. U kunt ons benaderen via a.n.steenmeijer@ziggo.nl of 0624756665.
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.