Gerelateerde suggesties:

Het hele jaar door genieten van uw balkon

02 december 2013
Appartementen zijn vaak voorzien van een mooi balkon. Hierop kan men, bij goed weer, heerlijk van het zonnetje genieten. Het is echter ook mogelijk om buiten de zomer om van uw balkon te kunnen profiteren.
LEES VERDER

Door een balkon van beglazing te voorzien wordt de leefruimte van de woning vergroot, doordat men in het voor- en naseizoen langer van de zon kan genieten. Kou en regen kunnen namelijk voor een groot gedeelte geweerd worden. Naast vergroting van de leefruimte en langer genieten van het balkon heeft balkonbeglazing echter nog meer voordelen; zo is het ook inbraakwerend en geluidsreducerend. Bovendien is er in veel gevallen sprake van een reductie van het energieverbruik, door het toepassen van deze balkonbeglazing wordt de woning extra geïsoleerd. In de winter fungeert de beglazing op het balkon namelijk als een verwarming.

Transparant en omkaderd

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen transparante en omkaderde balkonbeglazing. De beglazing kan bij beiden vaak door middel van een railsysteem open- en dichtgeklapt worden. Transparante balkonbeglazing is zelfs in gesloten toestand vrijwel onzichtbaar. Dit komt omdat er bij een transparante beglazing geen staande profielen toegepast worden. Hoewel men prima beschut zit tegen wind en weer, is het zicht naar buiten toe volledig onaangetast. Omkaderde balkonbeglazing biedt in gesloten toestand een vrijwel volledige bescherming tegen weer en wind, doordat de profielen in de omkadering naadloos aansluiten. Ten opzichte van de transparante balkonbeglazing is de omkadering natuurlijk wel zichtbaar, maar met een zeer slank profiel wordt het uitzicht nauwelijks verstoord.

Modulaire balkonbeglazing

Een andere, veelgebruikte variant van balkonbeglazing is modulaire balkonbeglazing. Hierbij worden de geprefabriceerde onderdelen voorgemonteerd en compleet gereed voor inbouw als balkonmodule aangeleverd. De montagekosten zijn hierdoor aanzienlijk lager. Een bijkomend voordeel is dat ze in opeenvolgende bouwfases gerealiseerd kunnen worden.

Voordelen van balkonbeglazing op een rijtje

- Het hele jaar door gebruikmaken van uw balkon;
- Ruiten zijn eenvoudig aan twee zijden te reinigen;
- Onopvallende integratie in bestaand gevelaanzicht;
- Inbraakwerend;
- Geluidsreducerend;
- Reductie van het energieverbruik;
- Goede ventilatie.

 

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Zonnepaneel-advies
Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.