Het hele jaar door genieten van uw balkon

Appartementen zijn vaak voorzien van een mooi balkon. Hierop kan men, bij goed weer, heerlijk van het zonnetje genieten. Het is echter ook mogelijk om buiten de zomer om van uw balkon te kunnen profiteren.

Gepubliceerd: 02 december 2013

Door een balkon van beglazing te voorzien wordt de leefruimte van de woning vergroot, doordat men in het voor- en naseizoen langer van de zon kan genieten. Kou en regen kunnen namelijk voor een groot gedeelte geweerd worden. Naast vergroting van de leefruimte en langer genieten van het balkon heeft balkonbeglazing echter nog meer voordelen; zo is het ook inbraakwerend en geluidsreducerend. Bovendien is er in veel gevallen sprake van een reductie van het energieverbruik, door het toepassen van deze balkonbeglazing wordt de woning extra geïsoleerd. In de winter fungeert de beglazing op het balkon namelijk als een verwarming.

Transparant en omkaderd

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen transparante en omkaderde balkonbeglazing. De beglazing kan bij beiden vaak door middel van een railsysteem open- en dichtgeklapt worden. Transparante balkonbeglazing is zelfs in gesloten toestand vrijwel onzichtbaar. Dit komt omdat er bij een transparante beglazing geen staande profielen toegepast worden. Hoewel men prima beschut zit tegen wind en weer, is het zicht naar buiten toe volledig onaangetast. Omkaderde balkonbeglazing biedt in gesloten toestand een vrijwel volledige bescherming tegen weer en wind, doordat de profielen in de omkadering naadloos aansluiten. Ten opzichte van de transparante balkonbeglazing is de omkadering natuurlijk wel zichtbaar, maar met een zeer slank profiel wordt het uitzicht nauwelijks verstoord.

Modulaire balkonbeglazing

Een andere, veelgebruikte variant van balkonbeglazing is modulaire balkonbeglazing. Hierbij worden de geprefabriceerde onderdelen voorgemonteerd en compleet gereed voor inbouw als balkonmodule aangeleverd. De montagekosten zijn hierdoor aanzienlijk lager. Een bijkomend voordeel is dat ze in opeenvolgende bouwfases gerealiseerd kunnen worden.

Voordelen van balkonbeglazing op een rijtje

- Het hele jaar door gebruikmaken van uw balkon;
- Ruiten zijn eenvoudig aan twee zijden te reinigen;
- Onopvallende integratie in bestaand gevelaanzicht;
- Inbraakwerend;
- Geluidsreducerend;
- Reductie van het energieverbruik;
- Goede ventilatie.

 

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.