Verbouwkompas.nl helpt professioneel te verbouwen

Het ministerie van VROM/WWI, NEN en SBR lanceren per 1 oktober het Verbouwkompas, te raadplegen via www.verbouwkompas.nl.

Gepubliceerd: 26 juli 2010

Met behulp van deze website kunnen zowel (particuliere) opdrachtgevers als bouwbedrijven stap voor stap heel gemakkelijk een verbouwing uitwerken, in relatie tot de meest voorkomende eisen uit het Bouwbesluit.

Ook als u geen bouwvergunning hoeft aan te vragen, moet een verbouwing voldoen aan alle wettelijke eisen. Maar hoe kunt u zich als bouwprofessional onderscheiden en op overzichtelijke wijze aantonen dat uw werk aan alle eisen voldoet? 'Kies uw verbouwopdracht op het Verbouwkompas, beantwoord de vragen, print de checklist uit en gebruik deze in het overleg met onder andere de opdrachtgever en gemeente.', aldus Rob de Groot van BouwGarant.

Kwalitatief goed werk waarmee je je onderscheidt

Voldoen aan het Bouwbesluit vergroot volgens SBR de kans op kwalitatief goed werk. U zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een dakkapel of aanbouw veilig en comfortabel in gebruik is. 'Door te werken volgens het Verbouwkompas kunt u fouten voorkomen en kwalitatief hoogwaardig werk leveren dat aan alle eisen voldoet.'

Het Bouwbesluit bevat bouwtechnische voorschriften waaraan alle bouwwerken in Nederland minimaal moeten voldoen. Gemeentelijke regels, voortkomend uit bijvoorbeeld bestemmingsplannen of welstandsnota's, blijven in het Verbouwkompas buiten beschouwing en moeten nog apart in ogenschouw worden genomen. 

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.