Gerelateerde suggesties:

Preventief onderhoud

23 december 2014
Waarom nu investeren later loont.
LEES VERDER

Het kan geen kwaad om de onderhoudsplanning nog eens goed door te lopen en te onderzoeken waar preventief onderhoud gewenst is. Want onder het mom ‘voorkomen is beter dan genezen’ valt er veel geld te besparen.

Kleine beschadigingen of ongemakken kunnen – onder verkeerde omstandigheden – als snel uitdraaien op grote onderhoudsprojecten die aardig wat kosten met zich meebrengen. Preventief onderhoud kan onder andere kosten besparen als het gaat om:
- het schilderwerk;
- energiebesparing;
- het beton;
- dak/lekkage;
- technische installatie;
- de centrale verwarming;
- schoonmaakwerkzaamheden.

Preventief onderhoud op het schilderwerk

Kleine beschadigingen in het schilderwerk van bijvoorbeeld de kozijnen kunnen er onder invloed van de weersomstandigheden voor zorgen dat het schilderwerk sneller aan een nieuwe verfbeurt toe is dan verwacht. Of erger, dat het hout beschadigd is en gerepareerd moet worden, een kostbare klus. Dit had voorkomen kunnen worden wanneer er preventief onderhoud was uitgevoerd en de beschadigingen lokaal vakkundig weggewerkt waren. Door regelmatig het schilderwerk te controleren en waar nodig bij te werken gaat het langer mee, wat op den duur weer geld bespaart

Preventief onderhoud aan het dak

Na een stevige herfststorm kan het dak nog wel eens wat schade oplopen, maar omdat het nog geen tijd is voor het onderhoud, wordt deze schade niet opgemerkt. Dit kan uiteindelijk voor lekkage en wateroverlast zorgen. Het verhelpen van dergelijke problemen kan aardig in de papieren lopen. Door het dak regelmatig te laten inspecteren en eventueel tussentijdse reparaties uit te laten voeren kunnen grotere problemen en de bijbehorende kosten voorkomen worden.

 

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Zoek ook op

Reacties

DMJOP
Benieuwd wat de duurzame verbeteringen voor uw gebouw zijn en wat de kosten hiervoor zijn?