..........
shadow_fix

Preventief onderhoud

Waarom nu investeren later loont.

Het kan geen kwaad om de onderhoudsplanning nog eens goed door te lopen en te onderzoeken waar preventief onderhoud gewenst is. Want onder het mom ‘voorkomen is beter dan genezen’ valt er veel geld te besparen.

Kleine beschadigingen of ongemakken kunnen – onder verkeerde omstandigheden – als snel uitdraaien op grote onderhoudsprojecten die aardig wat kosten met zich meebrengen. Preventief onderhoud kan onder andere kosten besparen als het gaat om:
- het schilderwerk;
- energiebesparing;
- het beton;
- dak/lekkage;
- technische installatie;
- de centrale verwarming;
- schoonmaakwerkzaamheden.

Preventief onderhoud op het schilderwerk

Kleine beschadigingen in het schilderwerk van bijvoorbeeld de kozijnen kunnen er onder invloed van de weersomstandigheden voor zorgen dat het schilderwerk sneller aan een nieuwe verfbeurt toe is dan verwacht. Of erger, dat het hout beschadigd is en gerepareerd moet worden, een kostbare klus. Dit had voorkomen kunnen worden wanneer er preventief onderhoud was uitgevoerd en de beschadigingen lokaal vakkundig weggewerkt waren. Door regelmatig het schilderwerk te controleren en waar nodig bij te werken gaat het langer mee, wat op den duur weer geld bespaart

Preventief onderhoud aan het dak

Na een stevige herfststorm kan het dak nog wel eens wat schade oplopen, maar omdat het nog geen tijd is voor het onderhoud, wordt deze schade niet opgemerkt. Dit kan uiteindelijk voor lekkage en wateroverlast zorgen. Het verhelpen van dergelijke problemen kan aardig in de papieren lopen. Door het dak regelmatig te laten inspecteren en eventueel tussentijdse reparaties uit te laten voeren kunnen grotere problemen en de bijbehorende kosten voorkomen worden.

 

 • GlansGarant

  gevel

  U bent bestuurder of lid van een VvE? Dan bespaart GlansGarant u veel tijd, discussies en geld.

 • VBR: alles van waarde moet onderhouden worden

  balkon

  De VBR (Vereniging van Gecertificeerde BetonReparatiebedrijven) staat voor brancheontwikkeling met de thema's: meerwaarde, duurzaamheid, kennis en kwaliteit. Het zijn begrippen van deze tijd waaraan de VBR daadwerkelijk inhoud geeft!

 • Kiezen voor totaal onderhoud

  mjop

  Regelmatig komt in Appartement & Eigenaar het onderhoud van het complex aan bod. Er zijn diverse manieren en partijen die het onderhoud kunnen regelen. In deze editie nemen we het totaalonderhoud onderhoud onder de loep.

 • Investeren als VvE: waarom? En vooral hoe?

  lenen

  Waarom is blijven investeren in zowel het onderhoud als vernieuwing nou zo belangrijk? En wat zijn de mogelijkheden? Zijn er slimme manieren om met minder, meer resultaat te behalen? Appartement & Eigenaar zocht het uit.

 • 2500 woningen groener in Rotterdam

  energie

  VVE-010 ondertekende op 14 december 2011 de samenwerkingsovereenkomst 'Duurzame Daden'.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam