Een veilig dak: geen twijfel mogelijk!

Een ongeluk zit in een klein hoekje, is een bekend spreekwoord. En dat is waar! Ook op het dak. Niemand wil een val van een dak meemaken. Als gebouweigenaar kunt u er gelukkig zelf het nodige aan doen.

Gepubliceerd: 04 augustus 2013

Laat daarom op uw dak permanente voorzieningen tegen valgevaar aanbrengen. Daarmee zorgt u voor een veilige werkplek. De investering is altijd de moeite waard. Een deskundig advies hierover loont per definitie. En wie kan zo'n advies beter geven dan een bedrijf dat thuis is op daken? Bedenk: De effectiviteit van permanente valbeveiliging staat of valt namelijk met de deugdelijke montage en inwerking.

Levensduur
De opbouw van de dakbedekkingsconstructie en de keuze voor een bepaalde valbeveiligingsvoorziening moeten op elkaar zijn afgestemd. Bij een onjuiste afstemming wordt de levensduurverwachting van de dakbedekkingsconstructie nadelig beïnvloed. Dit kan ook van invloed zijn op uw garantie.

Dakgebruik
Niet elke valbeveiligingsvoorziening is geschikt voor elk dak. Daken hebben vaak meerdere functies. Dit betekent ook dat er afstemming moet zijn tussen het gebruik van het dak en het gebruik van de valbeveiligingsvoorziening.

Waterdichtheid
Alle valbeveiligingsvoorzieningen die op een dakbedekking worden geplaatst of in een dakbedekkingsconstructie worden opgenomen, hebben een relatie met waterdichtheid. Niet elk dak of elke dakbedekkingsconstructie is zonder meer geschikt om er valbeveiligingsvoorzieningen op te plaatsen.

Dak als werkvloer
Het werkgebied van het dakbedekkingsbedrijf strekt zich uit over het gehele dakvlak. Als zodanig heeft het VEBIDAK-dakbedekkingsbedrijf de meeste ervaring met een veilige bereikbaarheid van elk punt van het dak.

Beloopbaarheid
De frequentie van belopen is op ieder dak verschillend. Zelfs per dakzone kan deze frequentie sterk verschillen. De frequentie van belopen, de vorm van het dak, het soort dakbedekking en de soort isolatie zijn bepalend voor de keuze van een valbeveiligingsvoorziening. Het aanbrengen van aanvullende loopvoorzieningen op de dakbedekking kan soms nodig zijn om de dakbedekking niet te beschadigen en/of verantwoorde looproutes te realiseren.

Periodiek onderhoud
Reinigend en inspectief onderhoud van de dakbedekking kan het beste worden uitgevoerd door een VEBIDAK-dakbedekkingsbedrijf. De periodieke controle van het valbeveiligingssysteem kan het beste worden uitgevoerd door een VEBIDAK-dakbedekkingsbedrijf dat bovendien over expertise beschikt in het leveren en aanbrengen van permanente valbeveiligingssystemen.

Meer informatie: www.vebidak.nl

Publicatiedatum: 5 augustus 2013

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.